Doorgaan naar artikel
Motorola Moto G9 Play met grote accu uitgebracht
Marco Vrolijk
Marco Vrolijk
Algemeen manager
Profiel

Lenovo heeft onder de merknaam Motorola een nieuw budgettoestel gelanceerd met de naam Moto G9 Play. Opvallend aan het betaalbare toestel is het feit dat het drie camera’s aan de achterzijde heeft gekregen. Daarnaast heeft het toestel een relatief grote accu van wel 5.000 mAh, waar zelfs premium modellen het tegenwoordig met accu’s tussen de 3.000 en 4.000 mAh moeten stellen.

De Moto G9 Play volgt de Moto G8-serie en eerdere G-series op in het budgetsegment. Motorola zet met de grote accu van de Moto G9 Play duidelijk in op gebruiksgemak. Het toestel kan zonder opladen zo’n twee dagen mee gaan, aldus Motorola. Naast de 5.000 mAh accu heeft de G9 Play een 6,5 inch HD+ display met een bescheiden resolutie van 1600×720 pixels. De lage resolutie is in praktijk waarschijnlijk wel merkbaar, maar heeft als groot voordeel dat minder pixels ook minder stroom verbruiken. Ook de chip is gericht op efficiënt stroomverbruik met een nieuwe Qualcomm Snapdragon 662-chip. Deze is gecombineerd met 4GB werkgeheugen en 64GB opslaggeheugen. Opladen kan tot 20 Watt met een USB-C-kabel.

De driedubbele camera aan de achterzijde is ook niet gewoon in het budgetsegment. De primaire 48 megapixel sensor wordt bijgestaan door een 2 megapixel macro-sensor voor opnames van dichtbij en een 2 megapixel dieptesensor voor bokeh-effecten in portretfoto’s. De Moto G9 Play mist hiermee helaas wel een groothoekcamera, die eerder wel op de Moto G8 te vinden was. Aan de voorzijde van het scherm bevindt zich in een druppelvormige inkeping de 8 megapixel selfie-camera.

Motorola brengt de Moto G9 Play waarschijnlijk eind deze maand uit op de Nederlandse markt. De G9 Play is namelijk al wel op de website van Motorola te zien. Het toestel is dan voor ongeveer €130 verkrijgbaar.