Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Johans Hardwarehub is een rubriek waarin we wekelijks de leukste en meest opvallende gadgets en hardware bespreken. Deze week gaat het over de Xiaomi Mi TV Lux.

Tegenwoordig lijken de meeste huishoudens een steeds grotere tv in huis te hebben. Niet alleen omdat ze in verhouding goedkoper worden, maar ook omdat de technologie steeds beter wordt en dat een grote tv met haarscherp beeld wel erg lekker kan kijken. Een bijkomend nadeel is dat wanneer de tv niet wordt gebruikt, dat er dan een groot zwart vlak aan de muur hangt. Nu zijn er al fabrikanten die hierop inspelen door het toevoegen van de optie om er een schilderij van te maken wanneer de tv niet wordt gebruikt. Hiermee wordt het zwarte gat in je huiskamer vervangen voor een fleurig schilderij.

Xiaomi gaat hierin iets verder met de Mi TV Lux. Deze tv is namelijk voor het grootste deel transparant zodat je er doorheen kunt kijken. Wanneer er geen beeld wordt weergegeven zie je dus geen zwart vlak, maar de achtergrond achter je tv. Door de extreem dunne schermranden zal de tv vrijwel compleet opgaan in de omgeving en zie je hem bijna niet meer staan.

De Xiaomi Mi TV Lux heeft een afmeting van 55-inch en is voorzien van een OLED-scherm met een verversingssnelheid van 120Hz. Vooralsnog is de tv enkel in China beschikbaar voor de fikse prijs van omgerekend €6.100, maar dan heb je ook wat. Of de tv ook in Europa zal worden uitgebracht is helaas niet bekend.