Doorgaan naar artikel
LG Wing smartphone krijgt kantelbaar scherm
Marco Vrolijk
Marco Vrolijk
Algemeen manager
Profiel

In een video van Androidauthority is voor het eerst de LG Wing te zien, de vermoedelijke naam voor een nieuwe kantelbare smartphone. Met deze smartphone kan het primaire scherm opzij worden gekanteld, waarna een tweede scherm onderin tevoorschijn komt. De constructie is in de video goed te zien en illustreert hoe een dergelijk toestel in praktijk van pas komt.

Met de LG Wing probeert het Koreaanse bedrijf een andere invalshoek uit voor smartphones met meerdere schermen. Overigens bracht LG al in 2015 een smartphone (de LG V10) uit met een tweede display. Terwijl zogeheten ‘Flip-phones’ zoals de Galaxy Z Flip of Motorola Razr steeds gebruikelijker worden, is een kantelbare smartphone nog niet eerder uitgebracht. De LG Wing is waarschijnlijk op twee manieren te gebruiken. Enerzijds kun je de smartphone als een ‘T’ vasthouden, met het kleine, secundaire scherm onderin voor bijvoorbeeld besturing van games of om op te typen. Het primaire scherm kantelt dan in landschap-oriëntatie. Anderzijds kun je de smartphone op de gebruikelijke manier vasthouden, waarbij het secundaire scherm aan de zijkant als extra dient. Dit biedt veelzijdige opties voor bijvoorbeeld het spelen van games, of bijvoorbeeld het kijken van video op een volledig scherm terwijl je ook nog kunt chatten.

Volgens geruchten heeft de LG Wing een 6,8 inch primair scherm en een kleiner 4 inch secundair scherm. Hij wordt waarschijnlijk aangedreven door de Snapdragon 765- of 765G-chipset. Het is nog onduidelijk wat voor camera’s de Wing mee krijgt. Wel is het aannemelijk dat het hier een premium toestel betreft, waarmee LG een poging waagt om zichzelf weer op de kaart te zetten. LG is het afgelopen decennium van een voorname speler steeds verder weg gezakt in de smartphonemarkt. De prijs en datum van release van de LG Wing zijn nog onbekend, maar mogelijk wordt hier later dit jaar meer bekend over gemaakt.