Doorgaan naar artikel
Jaime Andreas
Jaime Andreas
Redacteur
Profiel

De wereld werd afgelopen weekend opgeschrikt door het plotselinge overlijden van de Amerikaanse acteur Chadwick Boseman. Boseman, die gigantisch bekend werd door zijn rol als koning T’Challa in Black Panther, stierf op 43-jarige leeftijd aan darmkanker. Het is zeer verdrietig nieuws, maar gelukkig zijn er genoeg geweldige films om Chadwick Boseman mee te herdenken. Wij zetten een aantal van zijn beste films op een rijtje. Niet alleen speelt Boseman in deze films zeer interessante rollen; het zijn ook gewoon vermakelijke films om te kijken.

Black Panther

Black Panther werd in 2018 gelijk een van de grootste en succesvolste Marvel films. Met koning T’Challa, beter bekend als Black Panther, als de eerste zwarte superheld in de MCU, veroverde Chadwick Boseman de harten van vele kinderen (en volwassenen). In Black Panther worden we voorgesteld aan de wondere wereld van Wakanda. Het is een plek van veiligheid en vol technologische snufjes. Hier moet T’Challa dealen met het overlijden van zijn vader (Captain America: Civil War) en zijn eigen kracht als Black Panther ontdekken terwijl de veiligheid van Wakanda op het spel staat.

Later is Chadwick Boseman nog als koning T’Challa te zien in Avengers: Infinity War en Avengers: Endgame.

42

Bij het noemen van films van Chadwick Boseman, kun je ook zeker 42 niet weglaten. In deze biografische film speelt Boseman de honkbalspeler Jackie Robinson en zijn strijd als zwarte speler in het professionele honkbal. De weduwe van Jackie Robinson beschreef de acteerprestatie van Boseman alsof ze haar man weer in levende lijven zag.

Marshall

In Marshall speelt Chadwick Boseman Thurgood Marshall, de eerste Afro-Amerikaanse rechter bij het Amerikaanse hooggerechtshof. Deze film vertelt het verhaal over zijn allereerste zaak ooit, toen hij nog geen deel uitmaakte van het hooggerechtshof. Ook in deze film speelt Boseman de rol van een belangrijke rol voor zwarte Amerikanen.

Da 5 Bloods

Dit is een vrij nieuwe film die momenteel te zien is op Netflix. Echt een aanrader om te kijken. Da 5 Bloods is een oorlogsdrama geregisseerd door Spike Lee. De film volgt een groep zwarte veteranen uit de Vietnam oorlog die na een lange tijd teruggaan naar Vietnam om opzoek te gaan naar de resten van hun overleden leider en de schat die ze destijds begraven hebben. Een zeer intense film om te kijken.

21 Bridges

In de actiefilm 21 Bridges speelt Chadwick Boseman een NYPD-detective die opzoek is naar twee moordenaars. Tijdens de klopjacht wordt Manhatten volledig afgesloten en worden dus ook alle 21 bruggen geopend om te voorkomen dat de moordenaars ontsnappen.