Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Johans Hardwarehub is een rubriek waarin we wekelijks de leukste en meest opvallende gadgets en hardware bespreken. Deze week gaat het over de Pinea Mobile.

De vakantieperiode in Nederland is weer ten einde gekomen en door de coronamaatregelen zijn er veel Nederlanders die niet op vakantie zijn geweest of het dichter bij huis gingen zoeken door bijvoorbeeld te gaan kamperen in plaats van een all-inclusive hotel in Turkije. Veel kampeerders hebben bijvoorbeeld een (vouw)caravan, camper of grote tent waarmee ze op de camping kunnen overnachten. Het is vaak een heel gedoe om alles op te zetten en mee te nemen, maar de Pinea Mobile brengt hier verandering in. Enkele ontwikkelaars van het Spaanse Era Architects hebben deze compacte mobiele slaapkamer ontwikkeld.

Het geheel is negen vierkante meter groot, wat niet erg groot is ten opzichte van een standaardcaravan of een tent voor meer dan één persoon. De Pinea Mobile is net groot genoeg om een tweepersoonsbed te plaatsen, een tafeltje met twee stoeltjes en wat opbergruimte. Nu lijkt dit erg weinig, maar de echte kampeerders hebben niet meer nodig. Het biedt wel als voordeel dat alles erg compact is en snel is op te bouwen.

Er is net als in een standaardtent geen toilet aanwezig, maar er is wel een waterfiltersysteem aanwezig. Hiermee is het mogelijk om drinkwater te maken. Op het dak zijn ook enkele zonnepanelen aanwezig. Hiermee kan energie worden opgewekt om bijvoorbeeld de verlichting te laten werken of je smartphone op te laden.

Pinea Mobile
Pinea Mobile