Doorgaan naar artikel
Jelmer Hemmes
Jelmer Hemmes
Redacteur
Profiel

Goedemorgen, goedemiddag, goedenavond. Waar je ook ter wereld zit, het is donderdag en dat betekent dat we voor jou weer een nieuwe rubriek hebben: De filmreleases van week 37!

Un Fils

Wanneer Aziz 11 jaar oud is, gaat hij met zijn ouders op vakantie naar Tataouine. Wat een leuke zomer moet worden, slaat al snel om in een familiedrama. Aziz en zijn ouders worden slachtoffers van een terroristische aanval en hierbij raakt hij zwaar gewond. Eenmaal in het ziekenhuis, blijkt dat hij een levertransplantatie nodig zal hebben om te kunnen overleven. Maar wat als dat geen deel van jouw cultuur uitmaakt? Een bijzonder debuut van een regisseur die drama niet lijkt te schuwen!

 

Helmut Newton: The Bad and the Beautiful

 Deze documentaire gaat over één van de meeste beroemde fotografen van de twintigste eeuw: Helmut Newton. Beginnend bij zijn jeugd in Berlijn, neemt deze documentaire je mee door zijn leven en zijn grootste projecten. Tevens worden een aantal mensen die Newton van dichtbij hebben meegemaakt geïnterviewd en krijgen we zo een mooi compleet beeld van een fotograaf die zich volledig toelegde op het vastleggen van de vrouwelijke vormen. De documentaire probeert dan ook één vraag te beantwoorden: maakte hij krachtige portretten of geseksualiseerde foto’s?

 

Antebellum

Succesvol schrijfster Veronica Henley leidt een heel normaal leven. Ze heeft een gezin met haar man en haar dochter en boekt als schrijfster het ene na het andere succes. Op een dag verandert dit compleet wanneer haar werkelijkheid ineens verandert. Ze wordt wakker in een tijd van voor de burgeroorlog en werkt als slaaf op het land. Hoe kon dit gebeuren? Hoe zal ze hier ooit uit kunnen ontsnappen?

 

Love Sarah

 Wanneer Clarissa haar moeder verliest, is ze een tijdje van het padje af. Totdat ze beseft dat ze haar moeder’s droom wilt waarmaken: een patisserie openen in Notting Hill, Londen. Clarissa heeft zelf echter geen kennis van zaken en besluit daarom de hulp in te roepen van een aantal bekenden. Gewapend met de hulp van haar oma en haar beste vriendin gaan ze samen de zaak draaiende houden. Gaat het ze lukken?

 

Barn

 In de wereld van 13-jarige scholieren gaat veel om. Het is niet altijd makkelijk om middelbare scholier te zijn. Lykke ondervindt dit aan den lijve en krijgt op een dag ruzie met klasgenoot Jamie. Wat volgt is een opstootje waarbij Lykke haar klasgenootje een duw geeft en hij daarbij bewusteloos raakt. Later komt Jamie zelfs te overlijden en is Lykke dus schuldig aan moord. Wat overblijft zijn alleen maar de vragen. Hoe kon dit gebeuren? Wat heeft er die dag plaatsgevonden? Kan je een 13-jarig kind hiervoor straffen? Een bijzonder drama dat wordt verteld vanuit de perspectieven van velen.