Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Johans Hardwarehub is een rubriek waarin we wekelijks de leukste en meest opvallende gadgets en hardware bespreken. Deze week gaat het over de Ghost Pacer-bril.

Hardlopen is één van de veel gekozen bezigheden als het gaat om sporten. Vooral de afgelopen maanden zijn mensen massaal naar buiten gegaan om de nodige beweging te krijgen. Wanneer je jezelf wilt verbeteren of wanneer je voor je sport meer uitgedaagd wilt worden, is het wel fijn als je wat tegenstand hebt om je grenzen te verleggen. Hardlopers lopen graag tegen andere hardlopers en dan het liefst iemand die net wat sneller is zodat ze zich hier aan omhoog kunnen halen. Ook is het wat saai om altijd maar alleen te lopen. Voor deze sporters is er de Ghost Pacer-bril.

De augmented reality-bril is in staat om een holografische tegenstander te projecteren. Dit kan zowel op straat als op de atletiekbaan. Middels een bijbehorende app kan je de route en het tempo aangeven. Je kan het voor jezelf uitdagender maken door het tempo net iets hoger te leggen waardoor je jezelf tot een hoger niveau kan brengen.

De Ghost Pacer is eenvoudig in gebruik en weegt ongeveer 90 gram, waardoor je de bril zonder enige moeite kunt dragen tijdens de sessie. De Ghost Pacer is met zijn €120 geen goedkope gadget, maar kan zeker effectief zijn.