Doorgaan naar artikel
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Algemeen manager
Profiel

Zojuist heeft Eiji Aonuma, de bekende producer van de recente The Legend of Zelda-games, samen met Tecmo Koei een nieuwe spin-off in de Zelda-reeks aangekondigd. Hyrule Warriors: Age of Calamity is het spel waar het om gaat. Voor de tweede keer in de geschiedenis hebben Nintendo en Tecmo Koei de krachten gebundeld om een Zelda-game in het Warriors-universum te maken, maar dit keer iets anders dan de vorige keer. Vorige keer was het namelijk een combinatie van de vele Zelda-games die er zijn. Dit keer is het een losstaand spel.

Hyrule Warriors: Age of Calamity speelt zich namelijk precies honderd jaar voor The Legend of Zelda: Breath of the Wild af. En waar Tecmo Koei vorige keer vooral zelf aan het spel werkte, heeft Nintendo ditmaal een grote invloed gehad op het spel. Je kunt de game dan ook zien als een soort van prequel van Breath of the Wild.

Het spel verschijnt 20 november al, exclusief voor de Nintendo Switch, en de eerste beelden en de aankondiging vind je in de bijgevoegde trailer.