Doorgaan naar artikel
Xiaomi lanceert betaalbare Poco X3 NFC
Marco Vrolijk
Marco Vrolijk
Algemeen manager
Profiel

Xiaomi lanceert op 10 september de betaalbare Poco X3 NFC-smartphone in Nederland en België. Het is de eerste Poco-telefoon die het Chinese Xiaomi officieel in Nederland uitbrengt. Het toestel biedt indrukwekkende midrange-specificaties voor een schappelijke prijs van €229,-

Xiaomi lanceerde het submerk Poco in 2018 en bracht toen de Poco F1 uit. Dit toestel, dat alleen via grijze importen in Nederland te krijgen was, werd over het algemeen goed ontvangen. Op Android-tweakers-fora werd de Poco F1 bijvoorbeeld veelvuldig geoptimaliseerd. Poco staat dan ook voor veel functionaliteiten voor weinig geld. Sindsdien zijn o.a. de Poco F2 Pro en de Poco X2 uitgekomen. Met de Poco X3 NFC betreedt het merk voor het eerst officieel de Nederlandse en Belgische markten.

De Poco X3 NFC heeft een 6,7 inch LCD-display met een resolutie van 2400×1080 en een variabele verversingssnelheid tot 120Hz. Het betreft dus geen AMOLED-scherm, wat doorgaans mooier beeld oplevert en bij sommige andere midrange-telefoons wel te vinden is. De Poco X3 wordt door een nieuwe midrange Snapdragon 732G-chip aangedreven, zonder 5G-mogelijkheid. Het toestel heeft een relatief groot accuvermogen van maar liefst 5160 mAh die met 33W snellaadtechnologie op te laden is. Verder heeft Xiaomi de Poco een 3,5mm jack, stereo-luidsprekers, een SD-kaarthouder en een vingerafdrukscanner aan de zijkant meegegeven.

Op cameragebied beschikt de Poco X3 NFC over vier camera’s aan de achterzijde. Ten eerste beschikt de Poco over een 64 megapixel Sony IMX 682-sensor als hoofdcamera. Deze wordt bijgestaan door een 13 megapixel groothoekcamera, een 2 megapixel dieptecamera en een 2 megapixel macrocamera. Het toestel heeft geen optische beeldstabilisatie, maar wordt bediend van gyro-EIS. Hiermee kan tot 4K in 30fps worden gefilmd. Aan de voorzijde bevindt zich een 20 megapixel selfiecamera. Deze zit in het midden van het display in de vorm van een pinhole camera, waardoor de Poco X3 verder een nagenoeg randloos scherm heeft.

De Poco X3 NFC kost de eerste week na lancering ongeveer €200, waarna de prijs vervolgens op €229 komt te liggen.