Doorgaan naar artikel
Jaime Andreas
Jaime Andreas
Redacteur
Profiel

Conclusie

The New Mutants is een vermakelijk film om naar te kijken. Alleen het had zoveel meer potentie om echt een spetterende film te zijn.

Terugkeren in de wereld van X-Men voelt op dit punt bijna nostalgisch. In de nieuwste en voorlopig laatste X-Men-film, The New Mutants, leren we een paar nieuwe en jonge mutanten kennen. Samen zitten ze opgesloten in een inrichting waar ze moeten leren omgaan met hun gevaarlijke en onvoorspelbare krachten. Na een ongeluk in haar reservaat, wordt de tiener Danielle Moonstar opgenomen in de inrichting. Hier ontmoet ze vier mutanten van haar eigen leeftijd en moet ze erachter komen wat haar kracht precies is.

Al snel wordt duidelijk dat alle jonge mutanten geteisterd worden door een naar verleden en enge dromen. Dit is een recept voor veel spanning tussen de tieners. De enige begeleider in de inrichting lijkt hen net iets te graag in de inrichting te willen houden. Dit zorgt voor vervelende situaties, waardoor The New Mutants een vermakelijke film vol interessante krachten is.

Vermakelijk is echt de beste manier om The New Mutants te omschrijven. Het is een simpele film die lekker wegkijkt en niet moeilijk is om te begrijpen. De tieners hebben moeite met het begrijpen van hun krachten en moeten tegelijkertijd dealen met de typische emoties van tieners. Jammer genoeg is het plot van de film niet heel origineel en daardoor redelijk voorspelbaar.

Zoals altijd met X-Men films, zijn de krachten wél heel origineel en zeer interessant. Het zijn zeker geen standaard krachten. Helaas krijg je niet zo heel veel van deze krachten te zien. Met de kennis dat er waarschijnlijk geen vervolg op deze film komt, is het bijna zonde dat de krachten op deze manier zijn gebruikt en eigenlijk verspild.

The New Mutants wordt omschreven als horrorfilm, maar hier merk je niet zoveel van. Het algemene thema van de film is angst, maar toch had het veel spannender en enger kunnen zijn. De film is meerdere keren uitgesteld en is erg lang aan gewerkt, toch blijft het gevoel hangen dat ze er veel meer uit hadden kunnen halen.

Het is leuk dat een aantal jonge acteurs de hoofdrollen vertolken in deze film. Er zitten een aantal bekende gezichten bij zoals Maisie Williams (Game of Thrones) en Charlie Heaton (Stranger Things). Helaas krijgen zij niet de tijd om te laten zien wat ze echt kunnen.

Al met al is The New Mutants een vermakelijk en redelijk spannende film om naar te kijken. Alleen had het gewoon zoveel meer potentie om echt een spetterende film te zijn. In plaats daarvan krijg je een voorspelbaar plot met oppervlakkige personages. De jonge acteurs zijn leuk, maar krijgen eigenlijk niet de kans om te shinen.