Doorgaan naar artikel
Jaime Andreas
Jaime Andreas
Redacteur
Profiel

Dune is een aankomende epische science fiction film van Warner Bros.. Nu is eindelijk de trailer te bekijken van deze film met een gigantische sterrencast. We kunnen nu wel alvast stellen dat de verwachtingen van deze film hooggespannen zijn. Als alles volgens plan verloopt, komt Dune uit op 18 december 2020.

Dune is gebaseerd op het gelijknamige boek van Frank Herbert uit 1965. Het verhaal neemt plaats in de verre toekomst. Hierin krijg Leto Atreides (Oscar Isaacs) het meesterschap over een gevaarlijke woestijnplaneet. Op deze planeet wordt gemijnd naar de meest kostbare stof in het hele universum, namelijk een drug genaamd ‘the spice‘. Door deze drug krijgen mensen bovenmenselijke gedachtes en het maakt dingen mogelijk voor reizen door de ruimte. Ook al is de planeet en het werk onwijs gevaarlijk, neemt Leto zijn zoon (Timothée Chalamet) en een paar anderen mee naar de planeet. Hier krijgen ze te maken met allerlei gevaren, waaronder grote zandwormen die de planeet teisteren.

De ‘gigantische sterrencast’ is niet overdreven. Aan de film doet namelijk een reeks grote namen mee. Bekende gezichten zoals dus Oscar Isaacs (Star Wars), Rebecca Ferguson (Mission: Impossible), Jason Mamoa (Aquaman) en Stellan Skarsgård (Thor). Naast deze grote acteurs doen er ook een paar opvallende opkomende acteurs mee, namelijk Timothée Chalamet (Call Me by Your Name) en Zendaya (The Greatest Showman).