Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Het is al een tijdje behoorlijk rustig rondom de piratengame van Ubisoft. De game werd aangekondigd tijdens E3 2017 en er is nog steeds geen releasedatum bekendgemaakt. Vanavond is de Ubisoft Forward waarbij nieuws en informatie wordt vrijgegeven over bestaande en nieuwe titels. Helaas zal Skull & Bones hier niet in besproken worden, al heeft Ubisoft wel aangegeven dat de game volop in de maak is.

De ontwikkelaars zijn een nieuwe weg ingeslagen en willen met een nieuwe visie de game verder ontwikkelen. Dit heeft Elisabeth Pellen, creative director van Skull & Bones, aangegeven op de website van Ubisoft. De ontwikkelaars hebben grootse ideeën en willen deze graag goed uitwerken. Hiermee zou de game ook nog jarenlang ondersteund worden. Er waren ook enkele kritische punten waar het ontwikkelteam zich mee bezig houdt. Bijvoorbeeld hoe de klassieke piratenfantasie in een modern jasje gestoken kan worden of hoe een meeslepende, instinctieve ervaring gecreëerd kan worden. Hierbij heeft het team aangegeven flink wat ontwikkelingstijd nodig te hebben en dat daarom de game zo lang op zich laat wachten.

Nu we weten dat Skull & Bones niet besproken zal worden tijdens Ubisoft Forward, zullen we moeten wachten tot er meer informatie wordt vrijgegeven.