Doorgaan naar artikel
De filmreleases van week 39
Jelmer Hemmes
Jelmer Hemmes
Algemeen manager
Profiel

Zoals beloofd zijn we weer terug op de donderdag! Er is weer genoeg om te bespreken, dus zet je schrap voor: De filmreleases van week 39!

Chili

Heb je nou altijd al willen weten hoe de natuur in Chili eruitziet? Dan is deze documentaire zeker iets voor jou! De gelijknamige natuurdocumentaire laat zien hoe Chili een land is van uitersten. Er bevinden zich genoeg wilde dieren in het land, en aan variatie ontbreekt het niet. Het land heeft genoeg bergen, woestijn en een 6500KM lange kustlijn. Laat je daarom meenemen op deze adembenemde reis door de natuur van Chili.

 

 

A Girl Missing

Al jaren verzorgt de verpleegkundige Ichiko de familie Oisho. De grootmoeder van de familie heeft al jaren zorg nodig, en hierdoor voelt Ichiko zich dan ook bijna deel van de familie. Ze is ook bevriend met Motoko, de oudste kleindochter van de familie. Op een dag stort haar wereld echter volledig in. De andere kleindochter van de Oisho’s is verdwenen, en Ichiko’s neef wordt verdacht van de ontvoering. Langzaam zien we Ichiko’s hele leven in storten en haar baan verliezen. Hoe de media van grote invloed kan zijn op een gemeenschap, en op een individu.

 

 

Rogue 

Wanneer de dochter van een gouverneur wordt ontvoerd, moet een team huurlingen onder leiding van O’Hara haar gaan redden. Wanneer deze missie foutgaat, moeten zij ineens vechten op drie fronten in Afrika. Ze moeten zien te overleven in de wildernis, de rebellen van zich af zien te houden, en het gevecht aangaan met een leeuw.

 

Rocks

De Brits-Nigeriaanse Shola – ook wel ‘Rocks’ genoemd – is vijftien jaar oud en heeft het niet makkelijk. Waar alle meisjes van haar leeftijd al genoeg aan zich zelf hebben, moet zij zien te overleven met haar broertje. Haar vader is namelijk overleden, en op een dag besluit haar moeder ervandoor te gaan. Gelukkig is Rocks niet alleen, want ze kan rekenen op haar vriendinnen die allemaal voor haar klaarstaan. Een bijzondere film over een groep tienermeiden die opgroeit in Londen.

 

 

Endless

Riley en Chris zijn op het oog twee totaal verschillende mensen. Chris is wat simpeler en sleutelt graag aan zijn motor, terwijl Riley twee talenten bezit: één voor de advocatuur en één voor de kunst. Chris is dan ook helemaal weg van haar kunst en vindt dat Riley er volledig voor moet gaan. Riley krijgt echter een uitnodiging voor een goeie school voor de advocatuur en beslist deze te accepteren zonder Chris hierover te vertellen. Op een avond zijn ze samen op een feestje en komt Chris hier via-via achter. Boos rijden ze dan ook samen naar huis en scheren ze ruziënd de weg over. Op een gegeven moment komt het zo ver op dat Riley de macht over haar stuur verliest en ze in een ongeluk terechtkomen. Hierbij komt Chris te overlijden en blijft Riley achter met een enorm schuldgevoel. Chris blijft echter hangen in een wereld tussen leven en dood en het lukt hem op een gegeven moment, om op een speciale manier met Riley contact te leggen…