Doorgaan naar artikel
Call of Duty: Black Ops Cold War Alpha-versie dit weekend op PS4
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

De release van de game komt al dichterbij, maar de ontwikkelingen zijn nog volop bezig. Om de fans alvast een voorproefje te geven, is vanaf dit weekend de Call of Duty: Black Ops Cold War Alpha-versie beschikbaar voor PlayStation 4-eigenaren.

CoD-fans die Modern Warfare of Warzone op de PlayStation 4 spelen, kunnen in de game de Alpha-versie downloaden en vanaf vanavond 19:00 uur al aan de slag. Wanneer de game eenmaal is geïnstalleerd, is het mogelijk om diverse game-modi uit te proberen verdeeld over vier nieuwe maps. De modi zijn Team Deathmatch, Kill Confirmed en Domination. Ook is het nieuwe Combined Arms: Domination aanwezig. Dit is een variant op de normale Domination, alleen wordt er nu gespeeld met teams van elk twaalf spelers. Dit vindt plaats op een grotere map en er zijn ook voertuigen beschikbaar.

De Alpha-versie zal speelbaar zijn tot 20 september 19:00 uur. Als beloning voor de deelname ontvang je een exclusieve Calling Card die je later in de game kan gebruiken bij je profiel.

Mocht je de onthulling van de multiplayer hebben gemist dan kan je hieronder de tien voornaamste punten nog eens nalezen.

  • Operators/Deniable Operations: kies uit een selectie van ervaren operators uit alle hoeken van de wereld, met elk hun eigen geheime verleden, en laat je in geheime operaties droppen.
  • VIP Escort: een gloednieuwe 6v6-modus die nieuwe teamwork-elementen introduceert. Bescherm of elimineer een willekeurig geselecteerde VIP voordat hij ontsnapt!
  • Combined Arms: een nieuw 12v12-gamevariant die oorlog te voet en met voertuigen combineert tot één samenhangende ervaring.
  • Fireteam: een nieuwe Multiplayer-modus waarin tien teams het tegen elkaar opnemen op diverse grootschalige, unieke map-designs, inclusief diverse voertuigen om te besturen.
  • Create-A-Class: een slot-based-systeem biedt spelers de vrijheid een primary, secondary, tactical, lethal, Field Upgrade, Wildcard, en volledige set Perks te kiezen in elke loadout.
  • Wildcards: yep, ze zijn terug.
  • Gunsmith: kies uit maximaal 54 attachments per wapen voor 8 attach-punten op elk primair wapen. Bij de selectie van een bepaalde Wildcard wijs je voor het eerst tot 8 attachments tegelijk aan een enkel primair wapen toe.
  • Field Upgrades: onderdeel van Create-a-Class, levert gadgets uit het Koude Oorlog-tijdperk en speciale wapens, zoals de SAM Turret, Jammer en Proximity Mine.
  • Scorestreaks: terug en volledig vernieuwd. Je score gaat niet langer verloren als je sneuvelt maar je verdient scorevermenigvuldigers door het behalen van meerdere kills zonder zelf dood te gaan.
  • Compatibiliteit met de volgende generatie, Cross-gen en Cross-play: spelers kunnen samenspelen met hun vrienden, ongeacht het platform dat ze kiezen, zij het de huidige generatie consoles, de volgende generatie consoles of pc.