Doorgaan naar artikel
Call of Duty: Black Ops Cold War officieel aangekondigd
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Vol spanning wachten de fans op het verlossende woord en de bevestiging van geruchten over de nieuwe shooter in de CoD-serie. De aankondiging heeft even op zich laten wachten, maar was daarentegen op een bijzondere manier te bewonderen. Zo is Call of Duty: Black Ops Cold War officieel aangekondigd live in Verdansk, de virtuele wereld waarin CoD-spelers het tegen elkaar opnemen in Warzone.

Eerder werd al bevestigd dat de game ook echt de naam Black Ops Cold War gaat dragen en dat we daarmee dus ook worden meegenomen naar het begin van de serie dat zich afspeelt in de Koude Oorlog. Bij het starten van Call of Duty Warzone kon je na een playlist-update niet meer kiezen voor de reguliere lijsten zoals Battle Royale solo of duo, maar was de knop vervangen voor een nieuwe lijst met de naam: Know Your History. Deze staat gelijk aan de eerder gelanceerde teasertrailer.

Na een flinke wachtrij is dan eindelijk het moment aangebroken. Je springt uit het vliegtuig zoals je dat normaal ook zou doen, alleen ziet alles er wat mysterieuzer en geheimzinniger uit. Zo zijn de namen van de plaatsen op de map zwart gemarkeerd. Middels een korte checklist dien je enkele dingen te verzamelen die je leiden tot de uiteindelijke onthulling. Tijdens het spelen komen er telkens flitsen van fragmenten voorbij wat het extra mysterieus maakt.

Uiteindelijk beland je in Verdansk waarbij je zo snel mogelijk naar een markering moet lopen want het gas komt eraan. Dit is ook het moment dat de uiteindelijke trailer wordt getoond en daarmee Call of Duty: Black Ops Cold War officieel is aangekondigd. In de trailer zijn naast cutscenes ook gameplaybeelden te zien en dit belooft weer flink wat actie met zich mee te brengen. De multiplayer wordt op 9 september onthuld.