Doorgaan naar artikel
EPOS Sennheiser GSP 602
Rutger Engel
Rutger Engel
Hoofdredacteur
Profiel

Conclusie

Het lukt de EPOS Sennheiser GSP 602 om een fraai uiterlijk te combineren met een comfortabel apparaat dat geweldig geluid levert. Het gebrek aan surround sound is wel erg jammer voor zo'n dure headset.

De EPOS Sennheiser GSP 602 moet de fantastische kwaliteit van Sennheiser combineren met een comfortabele headset met een wat mooier uiterlijk. Hoe dit allemaal samenkomt, lees je in deze review.

Meteen valt op dat de GSP 602 inderdaad veel mooier is dan de gemiddelde gamingheadset. De paarse gloed van het frame gaat prachtig samen met het bruinige van de zachte oorschelpen en het voelt bijna als een mode-accessoire vergeleken met de meeste zwarte, grauwe gamingheadsets.

Een mooie headset is mooi meegenomen, maar uiteindelijk gaat hij toch op je hoofd en als je hem eenmaal gebruikt, zie je er weinig van. Daarom blijven de belangrijkste zaken hoe comfortabel hij zit en hoe goed het geluid is. Laten we dat dus vooral bespreken.

De kwaliteit zit meer dan dik in orde en veel beter geluid kan je niet krijgen uit een gamingheadset. Zowel het spelen van games, als het luisteren naar lekke harde (of juist rustige) muziek is een prettige ervaring. Als je graag schietspellen speelt, of dat nou Fortnite of Warzone of iets anders is, is het gebrek aan Surround Sound wel een vreselijk gemis. Je kan hierdoor niet precies bepalen waar schoten vandaan komen en dat is een flink nadeel in shooters. Je zou daarvoor een extern apparaat (zoals de GSX 300 externe geluidskaart) erbij moeten halen om dit toch te kunnen hebben, wat jammer is.

Misschien wel het fijnste aan de EPOS Sennheiser GSP 602 is hoe belachelijk comfortabel hij zit. Hij oefent in vergelijking met andere headsets in het begin wat veel druk op je hoofd uit, maar dat went na een tijdje wel. De oorschelpen compenseren hier ook meer dan genoeg voor. Deze zitten zo ongelooflijk prettig, dat het bijna lekkerder aanvoelt om de headset op te hebben, dan wanneer je helemaal niets ophebt. Het is als een klein hemeltje voor je oren en wanneer je eenmaal muziek gaat draaien, ben je lekker afgezonderd van de buitenwereld: perfect voor als je thuis moet werken of gewoon volledige ontspanning wilt tijdens het gamen.

De GSP 602 is niet goedkoop, want hij zal je ongeveer €220,- kosten. Daar krijg je een mooie headset voor terug, die ongelooflijk comfortabel zit (na even wennen) en erg goed geluid levert. Het gebrek aan surround sound is in een tijdsperiode waarin veel mensen Battle Royales als Fortnite, Warzone of Apex Legends spelen, wel een big deal. Je kan dan weliswaar een extern apparaatje erbij kopen om dit op te lossen, maar dat is wel vervelend voor een headset die op zichzelf al behoorlijk aan de prijs is. Is dit geen probleem voor jou, of speel je helemaal geen shooters, dan is de GSP 602 het geld meer dan waard.