Doorgaan naar artikel
Royole FlexPai 2 vouwbare smartphone gelanceerd
Marco Vrolijk
Marco Vrolijk
Algemeen manager
Profiel

Royole heeft vanochtend de Royole FlexPai 2 gelanceerd, de tweede generatie vouwbare smartphones van het Chinese bedrijf. De Royole FlexPai 2 volgt de Royole FlexPai van vorig jaar op. De Royole FlexPai was destijds de eerste vouwbare smartphone die te koop was, nog voor Huawei en Samsung hun toestellen op de markt wisten te brengen. De Royole FlexPai 2 is in eerste instantie in China verkrijgbaar, maar begin 2021 wordt duidelijk of het toestel ook naar Nederland zal komen. Wel zal het toestel 5G op netwerken in de Benelux ondersteunen.

Het vouwbare scherm van de FlexPai 2 heeft een totale diameter van 7,8 inch. Het display klapt naar binnen toe, waarbij beide helften vervolgens aan de buitenzijde komen te zitten. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld de Samsung Galaxy Fold, waarbij het grote scherm naar binnen klapt en een tweede, kleiner display is toegevoegd. Wanneer je de Royole FlexPai 2 opvouwt, houd je een 5,5 inch display over en schakelt één zijde uit. De resolutie van het totale 7,8 inch-display is 1920×1440 pixels, waarbij het 5,5 inch-gedeelte 900×1440 pixels overhoudt. Het scherm is hiermee lager van resolutie dan veel vlaggenschepen en andere vouwbare smartphones van dit moment. Het toestel is opgevouwen met 12,8mm een stuk dunner dan de Samsung Galaxy Fold 2 (16,8mm), maar iets dikker dan de Huawei Mate XS (11mm).

Het toestel wordt aangedreven door de premium Snapdragon 865 chipset met 5G-ondersteuning, die onder andere in de OnePlus 8 Pro te vinden is. Dit wordt bijgestaan door 8GB of 12GB RAM en 256GB of 512GB opslaggeheugen. Op cameragebied krijgt de Royole FlexPai 2 een 64 megapixel hoofdcamera, bijgestaan door een 16 megapixel ultra-groothoekcamera, een 8 megapixel telecamera met 3x zoom en een 32 megapixel camera voor portretten. Er zijn dus vier camera’s in totaal. Verder heeft het toestel een grotere 4450 mAh accu ten opzichte van zijn voorganger, die tot 18 Watt op te laden is. De FlexPai 2 draait tenslotte op het eigen OS van Royole, WaterOS 2.0, wat gebaseerd is op Android 10. Momenteel is het toestel vanaf een relatief voordelige prijs van ongeveer €1250 verkrijgbaar in China. Begin 2021 wordt bekend gemaakt of de vouwbare smartphone ook officieel naar Nederland en België komt.