Doorgaan naar artikel
Lenovo Legion Phone Duel komt naar Nederland
Marco Vrolijk
Marco Vrolijk
Algemeen manager
Profiel

Lenovo heeft bekendgemaakt dat het de nieuwste variant van zijn Lenovo Legion-gamingsmartphones ook in Nederland en België uit zal brengen. De Lenovo Legion Phone Duel zal binnenkort, waarschijnlijk eind oktober, in Nederland beschikbaar komen. Het toestel krijgt dan een prijskaartje vanaf €899.

Lenovo voert al enkele jaren een op gaming toegespitste hardwarelijn onder de naam Legion. Daarnaast brengt het onder de merknaam Motorola ook smartphones uit. Voor de Legion-producten voegt het Chinese bedrijf een duidelijk op gamers gericht design toe en dat is met de Lenovo Legion Phone Duel niet anders. Het is namelijk een van de weinige smartphones met een pop-up-camera aan de zijkant, geheel toegespitst op het gebruik van de smartphone in landschap-modus. Hiermee kun je de pop-up-camera gebruiken om jezelf te streamen tijdens het gamen.

Qua specificaties is de Lenovo Legion Phone Duel op games toegespitst. Het toestel wordt aangedreven door een Qualcomm Snapdragon 865+ chipset met 5G modem, bijgestaan door 8GB, 12GB of 16GB aan RAM. Opslaggeheugen varieert van 128GB tot 512GB. Het scherm betreft een 6,65 inch AMOLED-display met maar liefst 144Hz verversingssnelheid. De smartphone draait op een aangepaste versie van Lenovo’s LegionOS-schil van Android 10, genaamd ZUI 12. Dit laatste is speciaal aangepast aan het gamen in de horizontale modus, aldus Lenovo. Daarnaast heeft het toestel stereo speakers voor bij het gamen.

Qua camera’s is er de eerder genoemde pop-up-camera aan de zijkant met een resolutie van 20 megapixel, waarmee video in 4K tot 30 fps kan worden opgenomen. Aan de achterzijde is het toestel met een 64 megapixel groothoekcamera en een 16 megapixel ultra-groothoekcamera uitgerust. Stabilisatie is beperkt tot elektronische stabilisatie (EIS). Tenslotte is de accu voor een gaming-smartphone van groot belang. De Legion Phone Duel heeft een forse 5.000 mAh accu gekregen die in het instapmodel met 45 Watt op te laden is. Daarnaast heeft het duurste model met 16GB RAM en 512GB ROM een bijzonder snelle oplaadmogelijkheid van maar liefst 90 Watt. Hiermee laad je de 5.000 mAh accu in 30 minuten volledig op.