Doorgaan naar artikel
Jaime Andreas
Jaime Andreas
Redacteur
Profiel

Conclusie

The Devil All the Time is een lange, intrigerende film waar je tijd en ruimte voor moet vrijmaken in je hoofd.

In The Devil All the Time keert soldaat Willard (Bill SkarsgĂ„rd) terug van een oorlog vol traumatische ervaringen, waardoor hij zijn geloof een beetje is verloren. Hij ontmoet de vrouw waar hij oud mee wil worden en samen zetten ze Alvin op de wereld. Helaas overlijdt Willard’s vrouw na een kort ziektebed en ziet Willard het leven zonder haar niet zitten. Alvin groeit op bij zijn oma in een Christelijk dorp.

Alvin is ouder wanneer er een nieuwe priester in het dorp komt wonen om daar de kerk te begeleiden. Helaas is de priester niet zo heilig als hij zou moeten zijn en kan moeilijk van meisjes, waaronder Alvin’s zus, afblijven. Alvin doet graag alles om zijn kleine familie te beschermen. Helaas gaat dat niet makkelijk in een wereld gevuld met corruptie en slechte mensen.

The Devil All the Time is een lange film met een grote reeks aan gebeurtenissen. Deze komen op het einde als puzzelstukjes samen. De film volgt verschillende interessante verhaallijnen, maar de belangrijkste is die van Alvin. Alvin heeft zijn hart op de goede plek. Helaas is een makkelijk leven hem niet gegund en moet hij soms slechte dingen doen om de goede mensen in zijn leven te beschermen.

In de film staan twee belangrijke thema’s centraal: geloof en het concept ‘slechte dingen gebeuren met goede mensen’. Het Christelijke geloof is erg prominent. De personages zijn daar constant mee bezig door te bidden of juist door geloof in twijfel te trekken. De film zet vraagtekens bij het blind volgen van geloof door bijvoorbeeld te laten zien dat de nieuwe priester niet zo’n fijne man is. Het tweede thema is vooral terug te zien in Alvin’s karakter en zijn directe familie. De twee thema’s zijn sterk, overtuigend en maken The Devil All the Time intrigerend.

The Devil All the Time is een film waar je zin in moet hebben. Het is namelijk een lange zit, met een paar momenten die verwarrend en langdradig voelen. Als kijker moet je daar even doorheen en begrijpen dat dit geen snelle actiefilm is. Geduld is nodig om deze film te waarderen.

Het zijn vooral de intrigerende personages die de film het waard maken om te kijken, want het plot is hier en daar een beetje lang van stof. De rol van Arvin is een zeer interessante voor Tom Holland (Spider-Man: Homecoming). Het is heel anders dan wat hij tot nu toe heeft gedaan. Hij speelt deze volwassen rol vol overtuiging. Naast Tom Holland worden nog een aantal andere karakters gespeeld door een jonge sterrencast waaronder Robert Pattinson (Tenet) als de vieze priester en Sebastian Stan (Captain America: The Winter Soldier) als een corrupte poltieagent.

The Devil All the Time is een lange, intrigerende film waar je tijd en ruimte voor moet vrijmaken in je hoofd. De film volgt vele interessante personages en perspectieven die langzamerhand samenkomen tot een groot geheel. Hierdoor voelt het plot zo nu en dan een beetje langdradig en verwarrend, maar de unieke en meeslepende karakters maken dit helemaal goed. Een film met sterke thema’s die ook vandaag de dag nog erg relevant zijn.