Doorgaan naar artikel
Jelmer Hemmes
Jelmer Hemmes
Redacteur
Profiel

Welkom bij de nieuwe trailers. Het regent buiten weer pijpenstelen en dus hebben we allen genoeg aanleiding om binnen te blijven. Des te meer reden om een lekker avondje naar de bioscoop te gaan of thuis een filmpje op Netflix te streamen. Vandaag: de filmreleases van week 41.

 

Honest Thief

In de zoveelste Taken-achtige film met Liam Neeson, speelt hij dit keer een verliefde dief. Als bankrover heeft Tom al twaalf keer succes gehad. Nooit is het iemand gelukt om hem te pakken, maar nu wil hij zichzelf gaan aangeven. Alles voor de liefde! Tom heeft een vrouw ontmoet en voor haar wil hij zijn leven beteren. Wanneer een aantal agenten zijn buit te zien krijgen, nemen ze het mee voor zichzelf en vluchten ze. Dat ze vervolgens ook nog zijn vrouwtje verwonden leidt ertoe dat we Liam Neeson een wederom herkenbare zin horen uitspreken: “Agent Nivens, I’m coming for you.” Een film voor de Taken-fans!

 

 

Made In Italy

Het is sowieso wel Liam Neeson’s maand. Hij speelt namelijk ook in Made In Italy. Deze film gaat over een vader en een van hem vervreemde zoon die samen het huis van hun overleden vrouw/moeder in Toscane moeten opknappen omdat zij deze geërfd hebben, maar snel moeten verkopen. Eenmaal daar aangekomen worden de heren toch langzaam weer verliefd op het huis en de regio, en krijgen ze zelfs de kans om aan hun onderlinge relatie te werken.

 

 

Corpus Christi

De Twintigjarige Daniël droom ervan om priester te worden. Hij heeft echter een strafblad en kan daardoor dit pad niet volgen. Wanneer hij voor een ander baantje aankomt in een lokaal dorp, wordt hij daar voor priester aangezien en willen ze dat hij daar de missen gaat leiden voor de lokale bevolking. Daniël heeft een vrij onorthodoxe manier en wordt er langzaam steeds bekender mee. Door die bekendheid ligt echter ook ontmaskering op de loer… Zal de lokale gemeenschap achter zijn criminele verleden komen?

 

The Forty-Year-Old Version

De toneelschrijfster Radha heeft al jaren weinig succes. Ze laveert constant tussen hip-hop en toneel maar komt in beide werelden nauwelijks vooruit. Inmiddels doceert ze dan ook andere jonge schrijvers, maar die beginnen steeds minder van haar te pikken. Dit geeft Radha aanzet om weer harder op zoek te gaan naar succes. In haar zoektocht vindt ze een aantal nieuwe muzikanten, en met hen neemt ze dan ook een mixtape op. Hiermee vindt ze haarzelf opnieuw uit: als de rapper RadhaMUSPrime.

 

 

De Schooltuin

We sluiten het overzicht af met een bijzondere documentaire. In De Schooltuin volgen we vijf klassen van een basisschool in Amsterdam. Met hen gaan we samen een heel jaar rond en bekijken we hoe langzaam hun schooltuintje groeit. Het systeem van een schooltuin is al meer dan honderd jaar een gevestigd idee op vele basisscholen en nu zien we het in een documentaire-vorm op de grote schermen. Een tuin vol leven!