Doorgaan naar artikel
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Algemeen manager
Profiel

Conclusie

Pikmin 3 Deluxe is tot nu toe een leuke vrolijke game, waar menig Nintendofan veel plezier aan gaat beleven. Vooral dankzij de leuke interactie met de Pikmin en de uitdagende missies hoeft de speler zich vooralsnog geen moment te vervelen.

Nintendofans roepen al jaren om een nieuwe Pikmin-game, maar het bleef lange tijd heel erg stil rondom de franchise. Na 2012 is er zelfs geen nieuw deel voor een console verschenen. Alhoewel er in 2017 nog een deel voor de Nintendo 3DS verscheen, werd deze door veel fans niet als volwaardig spel gezien. Begin dit jaar was er ineens het gerucht dat er geen nieuw spel, maar een heruitgave van deel drie zou komen en inmiddels weten we dat dit klopt. Nog iets meer dan drie weken voor Pikmin 3 Deluxe in de winkels ligt, maar wij mochten alvast een stukje van het spel spelen.

Pikmin 3 Deluxe bevat in feite alles wat er in de versie voor de Wii U verscheen (ook de DLC), inclusief een aantal nieuwe uitbreidingen. Helaas kunnen we het daar op dit moment nog niet over hebben en zullen we het moeten doen met de game zoals die er reeds was. Tijdens een ruimtevlucht van drie personen, crashen de drie op een onbekende planeet. Ze weten niet waar ze terecht zijn gekomen en hebben maar één doel: elkaar terugvinden en zo snel mogelijk van de planeet weg zien te komen. Dat blijkt echter niet zo simpel als de drie denken.

Je wilt dus graag naar huis, maar je hebt elkaar en verschillende onderdelen van je raket nodig om dit te realiseren. Tot die tijd zal je dus moeten overleven. Om op de planeet te overleven heb je eten nodig, maar gelukkig hoef je dit niet alleen te zoeken. Er zijn namelijk wezentjes genaamd Pikmin op de planeet. En die heb je niet alleen nodig om eten te vinden, maar ook om verder te komen op de planeet en de vele gevaren die er zijn te trotseren.

Er zijn verschillende soorten Pikmin, waar we tijdens de review verder op in zullen gaan, maar ze hebben allemaal hun eigen sterke- en zwaktepunten. Dit zorgt ervoor dat je leuke en uitdagende puzzels voor je krijgt. De planeet zit daarnaast vol met gevaren, in de vorm van wezens die vooral graag de Pikmin en jou willen opeten. Sommige wezens zijn met een paar simpele aanvallen van de Pikmin te verslaan, maar er zijn ook een aantal grotere eindbazen die wat meer uitdaging bieden. De manier waarop je de Pikmin inzet is medebepalend voor het succes. Je kunt ze namelijk één voor één aan laten vallen, of in een grote groep op de vijand afsturen.

Grafisch is het spel opgepoetst, maar de verschillen zie je vooral in de details. Gek is dat niet, want zowel de Wii U als de Nintendo Switch hebben een resolutie van 1080p. Dit constateerden we al eerder bij verschillende games die een port hebben gekregen, zoals Donkey Kong Country: Tropical Freeze. In de onderstaande trailer wordt hier meer over duidelijk en ziet het vooral bij bijvoorbeeld de eindbazen er een stuk beter uit.

Alhoewel we nog een heel deel te gaan hebben in Pikmin 3 Deluxe en er ook nog content is die nieuw is, zijn we tot nu toe onder de indruk. Dat komt mede omdat de Pikmin natuurlijk enorm knuffelbaar zijn, iets waar we in deze tijd maar wat behoefte aan hebben! En heb je niet die behoefte, dan lijkt het spel dankzij mooie graphics, leuke puzzels, uitdagende eindbazen en een aardig verhaal vooralsnog goed te gaan scoren!