Doorgaan naar artikel
Maak meer ruimte vrij op je Xbox Series X door delen van games te verwijderen
Rutger Engel
Rutger Engel
Hoofdredacteur
Profiel

Afgelopen vrijdag hield Larry Hryb, beter bekend onder de Xbox-gamers als Major Nelson en een belangrijk figuur voor Xbox Live, weer zijn wekelijkse podcast. Hierin sprak hij met Jason Ronald over de opslagruimte van de Xbox Series X.

Zoals we eerder aangaven, zal de Xbox Series X met ongeveer 800GB aan bruikbare opslagruimte komen en is het uitbreiden ervan met een SSD overdreven duur. Nu heeft Microsoft aangegeven een handje te helpen met een nieuw systeem voor de Series X. Het zal namelijk mogelijk worden om specifieke onderdelen van games te verwijderen om zo ruimte vrij te maken. Speel je bijvoorbeeld na een tijdje alleen nog maar de multiplayer van je favoriete shooter? Dan kan je de singleplayer verwijderen en neemt het geen onnodige ruimte in beslag.

Het enige nadeel is dat het specifiek ondersteund moet worden door de ontwikkelaars, dus we kunnen momenteel nog niet zeggen hoe grootschalig deze nieuwe feature ingezet zal gaan worden. Misschien zal vrijwel elke game het gaan hebben op de Xbox Series X, maar misschien zal het heel gering zijn. We zullen af moeten wachten. De Xbox Series X|S verschijnen 10 november in Nederland.