Doorgaan naar artikel
Jelmer Hemmes
Jelmer Hemmes
Redacteur
Profiel

Het is weer donderdag en dat betekent dat we voor jullie weer een nieuwe rubriek hebben! Deze week is het aanbod vrij schaars en komen er bijzonder weinig films uit. Er vielen weinig selecties te maken, maar toch hebben we hieronder voor jullie: de filmreleases van week 42!

Antoinette dans les Cévennes

Antoinette is een vrolijke schooljuf die vreemdgaat met één van de ouders van de kinderen uit haar klas. Zij hebben samen een stiekem weekje weg gepland en daar kijkt Antoinette dan ook heel erg naar uit. Plots annuleert haar minnaar het weekje weg, omdat zijn vrouw besloten heeft op wandelvakantie te gaan in de Cévennen. Antoinette laat het hier niet bij zitten en besluit stiekem hen achterna te reizen. Wat blijkt? Ze verblijven in dezelfde buurt en dit leidt dan ook tot een gênante ontmoeting…

 

Marona

Met een zeer bijzondere animatiestijl, vertelt deze film het verhaal van een hond genaamd Marona. Wanneer zij op een dag wordt aangereden, denkt ze na over haar bijzondere hondenleven. Verteld vanuit haar perspectief, krijgen we te zien hoe Marona verschillende baasjes heeft gehad. Al deze baasjes hadden hun eigen problemen en keer op keer probeerde Marona die problemen voor hun te verzachten.

 

Prison for Profit

Langzamerhand ontstaat er een trend dat overheden detentie uitbesteden aan bedrijven. De meest schokkende ervaring hiermee komt uit Zuid-Afrika. De Mangaung-gevangenis werd daar beheerd door het bedrijf G4S. Deze documentaire toont wat er allemaal fout kan gaan als een overheid detentie uitbesteed aan een bedrijf en hierdoor zelf geen enkele controle meer heeft over het wanbeleid dat er door een bedrijf kan worden gevoerd.

The Painted Bird

Deze bijzondere film vertelt het verhaal van een joodse jongen die verblijft bij zijn pleegmoeder tijdens de tweede wereldoorlog. Wanneer zij komt te overlijden, staat hij er helemaal alleen voor. Hij moet zien te overleven en trekt van dorp naar dorp. Telkens weer maakt hij iets mee waardoor hij moet wegrennen. Getekend door het leven, mishandeld door al zijn medemensen, aan het einde van de tweede wereldoorlog is hij geen schim meer van wie ooit was…

 

Iki Gözüm Ahmet

Ahmet Kaya was een Turks artiest die aan het begin van zijn carrière veel succes had in Turkije. Deze film vertelt het verhaal van zijn leven en zijn weg naar dit succes. Ooit begonnen met het geven van concerten voor zijn kippen, kreeg hij langzaam steeds meer volging en raakten zijn liederen velen. Als ware volksmuzikant wist hij de harten van velen te raken met zijn emotionele nummers. Een bijzonder verhaal!