Doorgaan naar artikel
Jaime Andreas
Jaime Andreas
Redacteur
Profiel

Het is weer donderdag en dat betekent één ding: de rubriek met filmreleases staat weer klaar. Helaas is het aanbod in de bioscopen op het moment niet gigantisch, toch hebben we wat leuks kunnen vinden. Ook Netflix heeft gelukkig iets prettigs op de kaart staan. Bekijk hieronder de filmreleases van week 43.

The Last Right

De succesvolle advocaat Daniel Murphy (Michiel Huisman) reist terug naar Ierland voor de begrafenis van zijn moeder. Hier krijgt hij de verantwoording over zijn autistische broer Louis, maar ook over het lichaam van de man die naast hem in het vliegtuig zat. Samen met Louis en jonge begrafenisondernemer Mary, begint hij een autorit dwars door Ierland om de onbekende man te begraven. The Last Right is een geestig verhaal waarin twee broers nader tot elkaar komen.

Sweet Thing

Billie en Nico wonen samen met hun vader aan de rand van de samenleving. Het gevolg van opgroeien in deze hectische omstandigheden, is dat zij een vredig gezinsleven niet kennen. De volwassenen in hun leven hebben geen bericht aan hun limieten en gaan voortdurend over de grens. Om toch een beetje vrijheid te beleven, gaan Billie en Nico samen op avontuur.

Over The Moon

Een slim jong meisje genaamd Fei Fei, met een liefde en passie voor wetenschap, bouwt vastberaden een ruimteschip om daarmee naar de maan te vliegen. Ze wil graag bewijzen dat de legendarische maangodin, Chang’e, echt bestaat. Op de maan ontdekt ze een land vol fantastische wezens en raakt ze verzeild in een zoektocht. De animatiefilm Over The Moon verschijnt volgende week op Netflix, zit vol prachtige beelden en is ook nog eens een musical-film.

Kanarie

Johan Niemand wordt altijd gepest vanwege zijn liefde voor Britse new wave-muziek en Boy George. Wanneer hij wordt opgeroepen om dienstplicht te vervullen, doet hij auditie voor het legerkoor de Kanaries. Tijdens een tournee ontwikkelt hij gevoelens voor iemand in het koor en begint hij alles wat hij weet in twijfel te trekken.