Doorgaan naar artikel
Pikmin 3 Deluxe
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Eigenaar / PR / Sales / Community-manager
Profiel

Conclusie

Pikmin 3 Deluxe is ook in de heruitgave nog altijd prachtig en uniek. De vele toevoegingen aan het spel maken hem completer dan ooit. En als er dan toch een minpuntje is, is dit dat het originele verhaal echt heel kort is en abrupt eindigt.

Komende vrijdag verschijnt Pikmin 3 Deluxe voor de Nintendo Switch en wij mochten het spel al uitgebreid spelen. In onze preview kon je al uitgebreid lezen dat we tot dan toe heel tevreden waren met het spel. Maar is dat ook zo gebleven, of heeft het uiteindelijk resultaat ons toch een stuk minder weten te overtuigen.

Pikmin 3 Deluxe

Pikmin lijkt qua franchise een beetje op Donkey Kong. Veel gamers denken altijd dat er veel games van zijn verschenen en regelmatig een nieuw deel komt, maar niets is minder waar. Er zijn in dit geval pas vier volledige spellen uitgebracht en het laatste deel stamt alweer uit 2012. En alhoewel de roep om Pikmin 4 sindsdien niet kleiner is geworden, probeert Nintendo de honger te stillen met de heruitgave van Pikmin 3. Maar dit doet Nintendo gelukkig niet helemaal door alleen het spel over te zetten.

Het spel begint wanneer je drie astronauten tijdens een vlucht naar huis op een onbekende planeet crashen. Om op de planeet te overleven, maar vooral om snel weg te komen, moet je elkaar vinden en zorgen dat je raket weer compleet wordt. Daarnaast heb je eten nodig om langer vol te kunnen houden en gelukkig zijn daar de Pikmin om je te helpen. Pikmin zijn kleine wezens die op de planeet in vijf verschillende vormen voorkomen. Alle vijf hebben ze hun eigen eigenschappen die je helpen de planeet te doorkruisen.

De blauwe kunnen door het water, de rode zijn vuurbestending, de gele kunnen tegen elektriciteit, de paarse kunnen vliegen en de grijze zijn steenhard. Deze verschillende eigenschappen zijn (niet geheel toevallig natuurlijk) precies de eigenschappen die je nodig hebt om de puzzels op te lossen om verder komen. Bijvoorbeeld om aan de andere kant van het water een poort te openen die je anders niet had kunnen openen.

Naast alle bestaande content, krijg je ook Side Stories dit keer. Om spoilers te voorkomen willen we hier niet te veel over vetellen, maar dit is absoluut een toffe toevoeging aan het verhaal. Verder bevat Pikmin 3 Deluxe alles wat er in de versie voor de Wii U ook zat. Dat is inclusief de downloadbare content van die tijd. Er zijn daarnaast een aantal verschillende modi die je kunt spelen. De Side Stories, het extra verhaal wat nieuw is in dit spel, is daar onderdeel van, maar ook de Mission-modus en de Bingo Battle-bonus.

Beide spelen zich af in de herkenbare wereld, maar zijn net wat anders. Zo kun je in Bingo Battle tegen een andere speler spelen door fruit te verzamelen. In Mission ga je verschillende uitdagingen aan. Ondanks dat deze modi leuk en uitdagend zijn, is het vooral het hoofdverhaal en de Side Stories waarvoor je speelt. Naast al het bovenstaande is er een nieuwe moeilijkheidsgraad en kun je het hele spel in co-op spelen. Dit zijn leuke toevoegingen die het geheel compleet maken.

Pikmin 3 Deluxe is na de preview er eigenlijk alleen maar beter op geworden. Ook als je het spel al hebt gespeeld op de Wii U is het met dank aan de vele toevoegingen nog altijd vernieuwend genoeg om opnieuw te spelen! En als we dan toch een minpunt moeten noemen, dan is het dat het originele verhaal echt aan de korte kant is.