Doorgaan naar artikel
Jelmer Hemmes
Jelmer Hemmes
Redacteur
Profiel

Op het moment van schrijven nadert Halloween. Je zou misschien veel enge films verwachten, maar er zijn geen horrorfilms in aantocht! Volgende week zullen we ook weten wie er de nieuwe president van Amerika gaat worden, maar vandaag weet je al meer over de aankomende films! Met deze week: de filmreleases van week 45!

The Singing Club

Wat doe je als jouw man naar het front wordt uitgezonden op missie en er meer vrouwen in dezelfde omstandigheden zitten? Dan organiseer je een zangkoor. Kate’s missie is om met alle dames op de basis samen te gaan zingen. In het begin lijkt het helemaal nergens op en stoort dit menig aanwezige, maar gaandeweg ontstaat er een harmonie tussen alle koordames. Diezelfde harmonie valt op wanneer het koor gevraagd word om op te treden op Remembrance Day.  Een Feelgood-film.

 

Idiot Prayer – Nick Cave Alone at Alexandra Palace

Nick Cave bedacht dat hij maar één ding kon doen tijdens de coronacrisis: optreden! Hij koos niet zomaar voor een locatie en huurde het Alexandra Palace af. Waar hier normaal gesproken grote concerten en het WK Darts worden georganiseerd, wordt deze concertfilm getekend door de eenvoud. Het is alleen Nick Cave en zijn piano in een grote lege hal. Een intiemer concert bestaat niet.

 

Un Triomphe

Étienne is een acteur die langzaam aan de grond zit. Hij heeft al jaren geen successen meer geboekt en is op zoek naar geluk. Hij stemt er daarom mee in om theaterlessen te gaan geven aan gevangenen. Hij besluit om de gevangenen het stuk “Waiting for Godot” aan te leren van Samuel Beckett. Met moeite slaan zijn lessen langzaam aan bij de heren en de groep groeit dan ook met de week. Uiteindelijk vraagt Étienne toestemming om met zijn groep het stuk ten tonele te brengen en dat doet hij met succes. Hun optreden is een ware triomf! Gebaseerd op het waargebeurde verhaal, is dit een bijzondere film om te gaan kijken!

 

Katwalk

Amsterdam is al op vele manieren vastgelegd op beeld, maar deze documentaire doet het op een totaal andere manier. We volgen de kat Abatutu, die iedere dag op avontuur gaat in zijn stad. We krijgen het leven te zien, zoals hij het ziet. Laag bij, of zelfs onder de grond. Amsterdam is niet alleen gevuld met mensen, maar ook met dieren. Juist dat, krijgen we te zien in deze bijzondere documentaire.

 

De Vogelwachter

 Op Benty Island woont al jaren een vogelwachter. Hij houdt al het leven op het eiland in de gaten, wat een waar vogelparadijs is. Iedere keer geeft hij via de radio de standen van leven door. Zo heeft de vogelwachter al bijna een halve eeuw op dezelfde plek geleefd. Totdat hij op een dag bericht krijgt dat hij weg moet. Hij wilt zijn post niet laten opheffen en besluit daarom op geheel op eigen wijze ten strijde te trekken. Een bijzondere rol voor Freek de Jonge.