Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Johans Hardwarehub is een rubriek waarin we wekelijks de leukste en meest opvallende gadgets en hardware bespreken. Deze week gaat het over de Circle Guitar.

Al eeuwenlang wordt er muziek gemaakt met de gitaar. Door de jaren heen zijn deze uiteraard verder ontwikkeld en zijn ze in verschillende vormen en maten te verkrijgen. Er zijn akoestische gitaren, maar ook elektrische gitaren die middels een versterker worden aangesloten en een totaal ander geluid kunnen geven. Muzikant Anthony Dickens vond dat er nog wel een modelletje bij kon en ontwikkelde iets totaal anders, namelijk de Circle Guitar. Het bijzondere aan deze gitaar is dat deze automatisch speelt, althans voor een groot deel.

In het middenstuk, waar normaal de snaren worden aangeslagen, is nu een draaiende schijf geplaatst die door het ronddraaien automatisch de snaren slaat zodat je enkel nog de juiste akkoorden hoeft te bedienen. Omdat je nu niet de snaren hoeft aan te slaan, heb je deze hand vrij voor andere handelingen om het geluid te beïnvloeden. Denk hierbij aan het gebruik van filters en het toepassen van andere elementen om een unieke sound te creëren.

Hoewel dit voornamelijk een experiment is van meneer Dickens, zou het zomaar kunnen zijn dat er in de toekomst wel meer in zit en dat de gitaar ook echt in de winkels verschijnt.