Doorgaan naar artikel
Jelmer Hemmes
Jelmer Hemmes
Redacteur
Profiel

Daar zijn we weer! Inmiddels gaat ons land steeds verder in lockdown en zijn nu ook de bioscopen gesloten. Hierdoor staan er in deze rubriek iets meer Netflix films dan normaal. Ondanks alles, willen wij jullie in ieder geval ook informeren over de films die binnenkort in de bioscopen zullen verschijnen. We zullen hieronder daarom ook gewoon bioscoop-trailers voor jullie plaatsen!

Tevens hadden we vorige week ongelijk: ook ten tijde van deze rubriek weten we nog niet wie de Amerikaanse president gaat worden! Daarom hebben we voor nu: de filmreleases van week 46!

 

Le meilleur reste à venir

Na een misverstand in het ziekenhuis zijn beste vrienden Arthur en César er beide van overtuigd dat de ander nog maar drie maanden te leven heeft. Doordat hun tijd samen daardoor langzaam afloopt besluiten ze om alles uit de laatste drie maanden te gaan halen. Er is echter één klein probleem. Arthus en César verschillen compleet in hun smaak. Dus sluiten ze een compromis: Beiden zeggen steeds één ding dat ze willen doen en de ander moet daar zwijgend mee instemmen. Een bijzondere ode aan de vriendschap.

 

 

Was Wir wollten

Alice en Niklas proberen al jaren een kind te krijgen maar helaas lukt hen dat niet. Ze besluiten daarom op vakantie te gaan en even tot rust te komen. Eenmaal aangekomen in het resort blijkt de spanning tussen hen echter niet gedaald. Sterker nog, deze wordt alleen maar erger als ze ook nog met hun buren te maken krijgen. Die vinden dat zij geluk hebben dat ze geen kinderen hebben en spreken over hun eigen kind als een “ongelukje”. Zowel Alice als Niklas kan de kinderwens niet loslaten. Want dat, was het enige dat ze namelijk wilden…

 

Ludo

Ludo is een comedy-film gevuld met zwarte humor. De film vertelt vier verschillende verhalen vanuit de perspectieven van een hele boel verschillende mensen. Allen zijn op zoek naar iemand, met ieder daarvoor zo zijn eigen redenen. De film vertelt alles in een ontzettend snel tempo en je zal bij deze film dan ook geen moment je aandacht kunnen verliezen.

 

 

Jingle Jangle: A Christmas Journey

 

Jeronimus Jangle is een uitvinder die het bijzondere stadje Cobbleton een stukje magie geeft. Zijn uitvindingen worden door de hele stad aanschouwd en bewonderd. Op een dag loopt zijn winkel echter langzaam leeg: zijn grootste uitvinding wordt gestolen door zijn assistent. Inmiddels heeft Jeronimus ook problemen aan zijn broek hangen: er zijn geldeisers die van hem verlangen dat hij met zijn uitvinding op de proppen komt want anders kan zijn winkel tegen kerst sluiten! Zijn kleindochter schiet hem daarom te hulp. Zij is verliefd op de winkel van haar opa en vindt na wat rondsnuffelen één van haar opa’s oude uitvindingen terug. Met deze uitvinding gaat ze samen op pad, om ervoor te zorgen dat ze de uitvinding van haar opa terughaalt en hij zo weer de magische uitvinder van de stad kan zijn!

 

 

La vita davanti a sé

In een naamloos Italiaanse stadje aan zee, heeft een oudere dame een bijzonder kindertehuis. Hier let zij op de kinderen van lokale prostituees. Op een dag krijgt zij er een bijzonder kind bij: Momo. Hij is een Senegalese wees die leeft op de straat. Hier heeft hij altijd moeten vechten voor zijn plekje en is het leven nooit makkelijk geweest. Dat hij daarom ook wat problemen veroorzaakt in het kindertehuis is normaal. Niemad heeft hem ooit kunnen begrijpen. Maar al snel ontwikkelt Momo veel respect voor Madame Rosa. Waarom? Zij heeft de holocaust overleeft. Een bijzondere band onstaat tussen de twee, want voor het eerst heeft Momo iemand gevonden die hem begrijpt.

Let op: Een glansrol voor de bijzondere Italiaanse actrice Sophia Loren, die na tien jaar afwezigheid op haar 86ste weer ten tonele verschijnt!