Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Johans Hardwarehub is een rubriek waarin we wekelijks de leukste en meest opvallende gadgets en hardware bespreken. Deze week gaat het over de Corky-minispiegel.

Over het algemeen zijn de fietsen niet voorzien van een spiegel en dat is ook niet in alle gevallen nodig. Toch is het voor de veiligheid niet verkeerd om wat extra “ogen” te hebben om te zien wat er achter je gebeurt. Vooral wanneer er steeds meer snellere elektrische fietsen op de weg komen. Deze gaan vaak een stuk harder dan de gewone fietsers of zelfs snorscooters en is het voor deze tweewielers wel handig om een spiegel aan boord te hebben om te kijken of ze veilig kunnen inhalen.

Nu is het wel mogelijk om een flinke spiegel op het stuur te monteren net als bij een scooter, maar dit is misschien niet heel handig. Daarbij ziet het er ook niet uit natuurlijk. Daarom is de Corky-minispiegel een betere oplossing. Deze bijzonder kleine spiegel kan namelijk eenvoudig aan het handvat van je stuur worden gemonteerd en is daarbij ook nog eens inklapbaar. Je gebruikt en ziet hem daarom ook echt tijdens het fietsen wanneer je hem hebt uitgeklapt. Uiteraard dien je wel echt goed te kijken want op een kleine spiegel zie je natuurlijk ook relatief weinig, maar voor de praktijk zal dit prima werken.

Wanneer je interesse hebt kan deze voor €24,99 worden besteld.