Doorgaan naar artikel
Jelmer Hemmes
Jelmer Hemmes
Redacteur
Profiel

Vandaag hebben we weer een nieuw overzicht voor je klaarstaan! In de hoop dat de bioscopen weer snel open mogen, draait onze redactie zoals gewoonlijk op volle toeren. We hebben een speciale selectie aan films dit keer en hopen je daar dan ook mee te mogen verrassen. Met deze week: De filmreleases van week 47.

Mank

Slechts weinig mensen zullen zich de naam Herman J. Mankiewicz herinneren, maar in de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw genoot deze man een grote bekendheid in Hollywood. Mank schreef vele scenario’s voor films, en is uiteindelijk het allerberoemdst geworden door het scenario voor Citizen Kane. In deze film over zijn leven speelt Gary Oldman de schrijver. Mank is inmiddels een alcoholist en vertelt vanuit bed verhalen over wat hij eerder in zijn leven meemaakte. Men word dan ook meegenomen op vele flashbacks door zijn leven en krijgt op die manier ook een idee van zijn carrièreverloop, vol drank en vrouwen. Uiteindelijk vertelt de film het verhaal van hoe Mank zijn scenario afschreef voor de ultieme film van Orson Welles: Citizen Kane. Het proces daarnaartoe bleek vrij tumultueus…

 Hillbilly Elegy

JD is een rechtenstudent aan Yale University, maar afkomstig uit een arm gezin in Ohio. In zijn geboorteregio leven vele mensen in armoede en kunnen helaas maar weinigen werkelijk iets van het leven maken. Vastberaden om het anders te doen, probeert JD afstand te nemen van zijn familie en hun problemen.

 

Vanguard

Vanguard is een Chinees beveiligingsbedrijf dat bestaat uit uitstekend oud-militairen en beveiligingsexperts. Aan het hoofd van dit bedrijf staat Tang Huanting en hij en zijn mannen hebben de hoogste reputatie in het wereldje. Zij zijn dan ook de laatste hoop als een Chinese accountant in Londen wordt ontvoerd door ’s werelds gevaarlijkste groepering van huurlingen. Een wereldwijde achtervolging volgt, maar gaat het ze lukken om de zakenman te bevrijden?

 

The Assistant

Jane is net afgestudeerd en hoopt filmproducer te worden. Haar droom komt een stapje dichterbij wanneer ze als assistente mag werken voor het bedrijf van een grote Hollywood-baas. Hoewel Jane maar kleine taken uitvoert als het verzorgen van eten voor anderen, afspraken bespreken of verzetten. of het verzamelen van paperassen, krijgt ze gaandeweg een steeds groter inzicht in de machtsstructuur binnen het bedrijf. Het bedrijf is namelijk zo verdorven, dat vrouwen constante misbruik ondervinden en er eigenlijk niemand is die daar iets aan doet…

 

The Secrets We Keep

Vijftien jaar na de Tweede Wereldoorlog bouwt Maja langzaam haar leventje weer op met haar echtgenoot. In een rustige buitenwijk heeft Maja een fijn leven en lijkt alles zorgeloos. Totdat ze op een dag haar nieuwe buurman een voor haar iets te bekend deuntje hoort fluiten. Deze geeft haar nachtmerries en angstige flashbacks naar een SS-commandant die haar gevangenhield in een kamp. Ze besluit hem te ontvoeren en net zo lang vast te houden totdat hij zijn gruwelijke misdaden toegeeft. Maar heeft zij het wel bij het goede eind?