Doorgaan naar artikel
S-Pen-ondersteuning voor Samsung Galaxy S21 Ultra
Marco Vrolijk
Marco Vrolijk
Algemeen manager
Profiel

De Samsung Galaxy S21 krijgt S-Pen-ondersteuning volgens gelekte informatie. De S-Pen was de afgelopen jaren hét kenmerk van de Galaxy Note-serie van Samsung, waarin vaak de nieuwste hardware werd verwerkt. Het overhevelen van de S-Pen naar de Galaxy S21 is dan ook een indicatie dat de Galaxy Note-serie gaat verdwijnen. Tevens betekent het dat de Samsung Galaxy S-serie met de S-Pen-ondersteuning extra functionaliteiten erbij krijgt.

De eerste Samsung Galaxy Note kwam in 2011 uit met de karakteristieke S-Pen. De Galaxy Note-serie werd dan ook gepresenteerd als toestellen halverwege tussen een smartphone en een tablet. De S-Pen voegde namelijk diverse functionaliteiten toe zoals gedetailleerd schrijven of tekenen. Sindsdien vervullen de Galaxy Note-toestellen een aparte niche binnen de smartphonewereld.

Eerder gaf Samsung al aan dat de Samsung Galaxy Note-serie zou worden opgevolgd door de Galaxy Fold-serie. Dit betekent dat de functionaliteiten van de S-Pen naar de Samsung Galaxy S-serie zullen worden overgeheveld. De Samsung Galaxy S21 Ultra wint daarmee aan veelzijdigheid als aankomend vlaggenschip van de Galaxy S-serie.

De Samsung Galaxy S21 Ultra komt mogelijk op 14 januari uit. Qua ontwerp en specificaties worden niet al te grote veranderingen ten opzichte van de Samsung Galaxy S20 Ultra verwacht. Eerder werd al bekend dat de Samsung Galaxy S21 geen lader meer in de doos mee krijgt. Mogelijk geldt dat ook voor de Ultra-variant.