Doorgaan naar artikel
Jelmer Hemmes
Jelmer Hemmes
Redacteur
Profiel

Het is weer donderdag en dat betekent: tijd voor een nieuwe rubriek met trailers. We hebben deze week een vrij makkelijke mix, met alleen maar films die uitkomen op netflix! Neemt niet weg dat er misschien wel een paar verborgen pareltjes tussen zitten. Deze week: de filmtrailers van week 48!

 

El Cuaderno de Tomy

Wanneer Maria te horen krijgt dat ze terminaal ziek, bedenkt ze zich dat ze maar één ding wilt doen: notities achterlaten voor haar zootje Tomy. Ze wilt hem namelijk lessen meegeven, over het leven, liefde, en ook de dood. De notities moeten uiteindelijk maar één ding doen: een constante herinnering vormen, aan haar.

 

 

Alien X-mas

Wanneer een buitenaards wezen naar de aarde wordt gestuurd, komt hij terecht bij een jong elfje. Zij denkt dat deze alien een kadootje is, en vertroetelt hem dan ook. Wat zij echter niet weet, is dat hij naar de aarde is gestuurd om de zwaartekracht te ontregelen en alle kerstkadootjes te stelen. Natuurlijk is daar kerstmis, en haar vrijgevige geest, die ervoor zorgen dat deze bijzondere alien leert wat het is om te geven, in plaats van te nemen.

 

The Call

Seo-Yeon woont in een oud huis. Hier treft ze op een dag een oude telefoonlijn aan. Niet wetend dat deze haar leven gaat veranderen, zet ze deze aan. De telefoon rinkelt meteen. Een vrouw genaamd Young-Sook belt en langzaam raken ze gezellig aan de praat. Er is echter één ding dat Seo-Yeon niet weet: Young-Sook is een seriemoordenaar die belt, vanuit het verleden…

 

Don’t listen

De negenjarige Eric verhuist met zijn ouders naar een nieuwe woning. Wanneer ze hier wonen,  voelt hij zich al snel heel ongemakkelijk in huis. In angst vertelt hij aan zijn ouders dat hij stemmen in het huis hoort. Diezelfde stemmen verbieden hem om te vertellen wie ze zijn of waar ze zijn. Eric deelt zijn angst met zijn ouders, die verklaren hem in het begin voor gek. Dit verandert echter snel, wanneer Eric plotseling verdwijnt. Hoe is hij gekidnapt?

 

If Anything Happens I love you

Deze korte animatiefilm vertelt het verhaal van twee ouders die hun dochter verloren hebben. Zij is omgekomen door een schietpartij op haar school. Op een zeer ontroerende manier, word je meegenomen in hun rouwproces.