Doorgaan naar artikel
Johans Hardwarehub: Pivot Bed voor sportieve oefeningen
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Johans Hardwarehub is een rubriek waarin we wekelijks de leukste en meest opvallende gadgets en hardware bespreken. Deze week gaat het over het Pivot Bed.

Over het algemeen heb je een bed voor je rust. Je duikt ’s avonds onder de lakens en staat in de ochtend weer uitgerust op om de nieuwe dag te beginnen. Het bed wordt ook gebruikt voor andere inspannende zaken onder de lakens, maar het Pivot Bed geeft hier nog een andere wending aan. Vandaag de dag zijn we massaal thuis vanwege de Corona-regels en ook de uitstapjes naar de sportschool worden minder of zijn zelfs niet meer mogelijk wanneer deze tijdelijk gesloten worden. Met het Pivot Bed kan je in een handomdraai je bed omtoveren tot een volledige sportschool.

Het is namelijk een opklapbed dat je omhoog kunt klappen, iets wat natuurlijk al langer bestaat om zo wat extra vrije ruimte te creëren in knusse woningen. In dit geval krijg je er een sportschool voor terug, althans enkele onderdelen daarvan. Zo is het stalen frame aan de onderzijde stevig genoeg om de nodige gewichten te kunnen dragen. Daarbij is het mogelijk om er onder andere een drukbank van te maken waarbij je een stang met gewichten wegdrukt.

Er is ook een steun aanwezig om je tablet aan te bevestigen om tijdens je workout een film of serie te kijken of wat instructievideo’s. Wanneer je met je training klaar bent klap je het bed weer naar beneden en de sportschool is weer opgeruimd. Middels Kickstarter kan er een exemplaar worden gereserveerd voor 999 Britse pond.