Doorgaan naar artikel
Xiaomi brengt op 3 december Poco M3 uit
Marco Vrolijk
Marco Vrolijk
Algemeen manager
Profiel

Xiaomi lanceert op 3 december een nieuwe smartphone onder het submerk Poco, de Poco M3. Poco wordt daarnaast een eigen merknaam los van moederbedrijf Xiaomi. De Poco M3 is een budgettoestel geheel in lijn met de value-for-money filosofie achter het merk en het derde toestel dat dit jaar gelanceerd wordt. De M3 van Poco vormt met een prijs vanaf 149 euro het meest betaalbare alternatief voor de Poco X3 NFC en Poco F2 Pro die eerder uitkwamen.

De Poco M3 beschikt over een grote 6.000 mAh accu die geplaatst is onder een 6,53 inch IPS LCD-display met 2340×1080 pixels aan resolutie. Een vingerafdrukscanner bevindt zich aan de zijkant van de telefoon. Het toestel wordt aangedreven door de budget Qualcomm Snapdragon 662-processor met 4GB RAM. Daarnaast is er keuze uit 64GB of 128GB opslaggeheugen. Op cameragebied heeft de M3 een 48 megapixel hoofdsensor, bijgestaan door een 2 megapixel dieptesensor en 2 megapixel macrocamera.

Met deze setup zet Poco vooral in op een lange accuduur door de grote accu en de wat zwakkere maar zuinige processor. Tevens is de accu tot 18 Watt op te laden, maar de bijgeleverde oplader ondersteunt zelfs tot 22,5 Watt. Daarnaast kun je met de M3 andere apparaten opladen. Na de lancering op 3 december is de Poco M3 onder andere op de officiële Nederlandse Xiaomi-website verkrijgbaar.