Doorgaan naar artikel
Johans Hardwarehub: Blanc-masker gaat een stapje verder
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Johans Hardwarehub is een rubriek waarin we wekelijks de leukste en meest opvallende gadgets en hardware bespreken. Deze week gaat het over het Blanc-masker.

Vandaag de dag zijn we steeds meer gewend geraakt aan de gezichtsmaskers die ons meer bescherming zouden moeten bieden wat betreft het coronavirus. In Azië worden al jarenlang door veel inwoners mondkapjes gebruikt. Tijdens de maatregelen die nu al enkele maanden gelden wordt vrijwel overal ter wereld gebruik gemaakt van mondkapjes of zelfs volledige gelaatsmaskers. Dit zijn vaak doorzichtige kappen, waardoor je nog wel goed zichtbaar bent, maar die toch rondvliegende bacteriën of virusdeeltjes tegenhoudt die in de lucht zweven.

Het Blanc-masker gaat nog een stapje verder. Dit stukje technologie is een gezichtsmasker dat de drager beter zou moeten beschermen tegen schadelijke deeltjes in de lucht. Daarnaast ziet het er ook echt futuristisch uit, maar of het ook fijn is voor de mensen rondom je heen is nog maar de vraag. Met het masker op heb je namelijk erg veel weg van een futuristische robot waarbij je niet het gezicht kunt zien van de drager. Je kan het overigens wel aankleden door verschillende kleuren of patronen te gebruiken. Het Blanc-masker beschikt over twee HEPA-filters die voor 99,97% de lucht filtert zodat je vrijwel compleet schone lucht inademt.

Hoewel we niet zomaar iedereen met een dergelijk masker zullen zien rondlopen, is het toch een flinke hit op Kicktstarter. Er is inmiddels al meer dan 100.000 euro opgehaald, dus er zijn toch wel veel geïnteresseerden die wel een dergelijk masker zouden willen. Wanneer je ook interesse hebt, kan je voor ongeveer €67,- een exemplaar reserveren.