Doorgaan naar artikel
De filmreleases van week 50
Jelmer Hemmes
Jelmer Hemmes
Algemeen manager
Profiel

Goedemorgen, goedemiddag, goedenavond. Het is weer donderdag en dat betekent dat we voor jullie weer een nieuwe rubriek hebben. Met daarin speciale aandacht voor de afsluitende film van het Nederlandse Film Festival. Welke dat is, zie je in: de filmreleases van week 50!

Kom Hier Dat Ik U Kus

Zoals aangekondigd is dit dan de afsluitende film van het Nederlandse Film Festival in de bioscoop: Kom Hier Dat Ik U Kus!

Mona leeft zoals een kameleon: Altijd past ze zich aan aan anderen. Dit begint haar langzaam op te breken, omdat haar vriend haar erop attent maakt dat ze altijd conflicten vermijdt. Maar hoe komt dat eigenlijk? Toen Mona negen was, overleed haar moeder. Niet veel later kwam haar vader met zijn nieuwe vriendin, een vrouw die alle aandacht voor zich opeiste. Mona merkte dat al snel en paste zich maar aan, want dit gezin mocht niet weer uiteenvallen. Nu ze volwassen is, begint haar manier van aanpassen haar echter extreem tegen te zitten.

 

 

Calamity

Martha Jane is een 12-jarig meisje, die net iets anders is dan de anderen. Ze houdt ervan om haar haar heel kort te dragen en ze draagt een spijkerbroek voor mannen. Dit stuit op tegenstand in haar kleine gemeenschap en ze wordt dan ook snel verbannen. Ze trekt daarom van plaats naar plaats en onderweg ontmoet ze heel veel mensen, waarvan er één blijft hangen. Aan hem stelt ze zich voor als Marcus, maar al snel herkent men dat ze toch een vrouw is. En dat is een probleem, een calamiteit. Calamity Jane is geboren, een vrouw die niet vies is van avontuur en een van de beroemdste vrouwen van het Wilde Westen zal worden.

 

Ammonite

Een jonge vrouw met diepgaande interesse in paleontologie heeft last van haar mentale gezondheid. Ze heeft dusdanige melancholische buien dat die haar dagelijkse functioneren verstoren. Haar man besluit daarom om haar in de leer te doen bij een beroemde paleontoloog. Zij heeft in het begin geen interesse, maar doordat ze ervoor betaald wordt besluit ze toch overstag te gaan. Al snel ontstaat een band tussen de twee. Vriendschap? Er lijkt meer dan alleen een vonk tussen de twee te zijn. Kan dit ontvlammen in een liefde die het recht heeft om te bestaan?

 

 

The Midnight Sky

Een eenzame wetenschapper zit geïsoleerd op de aarde op Antarctica. Constant probeert hij contact te krijgen met het schip Aether, maar keer op keer lukt het niet. En toch moet hij hen bereiken, want de aarde is vergaan. Aether is onderweg terug naar de aarde van hun ruimtemissie, maar zij weten niet waar ze in terugkeren. Nu lopen ze allemaal gevaar, en kan alleen onze wetenschapper hen er van behoeden.

Come Away

Peter en Alice zijn twee bijzondere kinderen. Ze hebben beide een rijke fantasie en zijn van nature avonturiers. Wanneer hun oudste broer komt te overlijden, vervalt hun gezin echter in verdriet. Tot overmaat van ramp zit hun vader ook nog in de schulden. Koste wat kost willen ze alleen maar dat hun ouders weer gelukkig worden. Ze reizen daarom samen af naar Londen, om een erfstuk te verkopen en zo hun vader te helpen, maar dit gaat fout. Zo fout dat ze moeten onderduiken. Alice verdwijnt daarom in haar konijnenhol en Peter wordt leider van de Verloren Jongens. En zo onstaan er twee verschillende verhalen: Dat van Peter Pan in Nooitgedachtland, en die van Alice in  Wonderland.