Doorgaan naar artikel
De filmreleases van week 51
Jelmer Hemmes
Jelmer Hemmes
Algemeen manager
Profiel

Goedenavond! Sinterklaas is het land weer uit en heeft geen cadeaus meer om uit te delen. Maar, dat hebben wij voor jullie wel! Er zitten deze week weer een paar hele bijzondere trailers in onze rubriek. Wil je weten welke? Je raadt het vast al: dat lees je in de filmreleases van week 51!

Wonder Woman 1984

We hebben er lang op moeten wachten, maar eindelijk is daar dan het vervolg op de eerste Wonder Woman. We worden meegenomen naar het jaar 1984, waar genoeg modernisering gaande is. Diana maakt kennis met moderne kunst en met de tropen van het betere leven. Terwijl de kwaliteit van haar dagelijkse leven stijgt, wordt die echter ruw verstoord. Niet één maar zelfs twee vijanden komen langs om Diana het leven zuur te maken. Helaas voor hen laat onze Wonder Woman zich niet uit de weg slaan en krijgen beide vijanden een flink pak rammel!

 

Zwaar Verliefd 2

Mocht je zin hebben om even helemaal weg te zwijmelen bij een romantische film, dan hebben we er eentje van eigen bodem. Zwaar Verliefd 2 is, je raadt het vast al, het vervolg op Zwaar Verliefd. Ruben en Isa gaan inmiddels samenwonen, maar dat gaat ze niet makkelijk af. Er blijven toch wat verschillen tussen hen wat betreft hobby’s en idealen en het wil dan ook niet helemaal vlotten. Hier komt nog bij dat de droomman voor Isa eigenlijk met haar samenwerkt: de nieuwe dierenarts Hugo. En als zij dan ook nog eens samen op reis gaan naar een congres, dan wordt de relatie tussen Isa en Ruben wel heel erg op de proef gesteld…

 

 

DNA

Neige is opgevoed door haar grootvader en is haar grote voorbeeld. Wanneer hij tijdens een rustige zomer in Parijs plots komt te overlijden, verdwijnt de rust in Neige haar leven. Haar familie valt uit elkaar omdat opa eigenlijk de spil was die alles bij elkaar hield. Nu hij er niet meer is, onstaan er ruzies. Terwijl haar familie langzaam uit elkaar begint te vallen, zakt Neige in een identiteitscrisis weg. Wie ben ik eigenlijk? Van wie ben ik eigenlijk familie? Ze wil dan ook dat verschillende familieden hun speeksel afstaan zodat zij te weten kan komen, wat eigenlijk haar DNA is….

 

 

The Tunnel

Stein werkt al jaren aan de tunnels van Noorwegen. Als onderhoudsmonteur is hij echter altijd onderweg en maar weinig thuis. Een paar jaar geleden heeft hij zijn vrouw verloren en dat heeft nog altijd invloed op hem. Zijn dochter lijdt echter onder hetzelfde: sinds haar moeder is overleden, is de relatie met haar vader verstoord. Nu moet Elise dit jaar voor het eerst ook nog Kerstmis gaan vieren met haar vader en zijn nieuwe vriendin, iets waar ze helemaal geen zin in heeft. Toch besluit ze naar haar vader af te reizen met de bus. Ze mist de eerste bus, maar het lukt haar vervolgens om de tweede te pakken. Die bus komt echter vast te staan in een tunnel, omdat er een ongeluk is gebeurd. Een tankwagen is omgevallen en deze ontploft niet veel later. Had Elise nou maar niet die bus gemist…

 

 

De Slag Om De Schelde

We schrijven november 1944. De Duitsers bevinden zich nog in ons land en hebben het nog steeds in handen. De Engelsen willen daar echter verandering in brengen en besluiten 35.000 man op missie naar Nederland te sturen, naar het Zeeuwse Walcheren. In ditzelfde Walcheren woont een Zeeuws meisje, zij wordt tegen wil en dank betrokken bij een operatie van het verzet. Een operatie, die de schuld op haar familie legt en waarin de Duitsers haar komen ondervragen. Bij deze ondervraging is ook een Nederlandse jongen aanwezig. Hij vecht echter voor de Duitsers en moet haar verlinken aan zijn meerdere. Wanneer hij dit echter niet doet onstaat er een band tussen hem en onze Zeeuwse meid. Als zij op een dag aan het wandelen zijn, vinden ze een verdwaalde Engelse gliderpiloot. En zo, kruisen hun drie paden. Allen hebben ze hun eigen verhaal, maar hebben ze ook een ander doel?