Doorgaan naar artikel
Indicaties voor eerste uitrolbare Xiaomi-smartphone
Marco Vrolijk
Marco Vrolijk
Algemeen manager
Profiel

De Chinese smartphone- en IoT-gigant Xiaomi werkt ook aan een smartphone met uitrolbaar display. Daarvoor zijn de eerste indicaties uitgelekt door nieuwe patenten die het bedrijf heeft verkregen. Xiaomi heeft in het verleden vaak voorop gelopen op gebied van smartphone-innovaties. Het sluit zich nu aan bij een bestaand rijtje grote namen dat aan uitrolbare smartphones werkt, waaronder Oppo en Samsung. Of de uitrolbare Xiaomi ook echt ontwikkeld wordt is onbekend.

De aanpak van de verschillende smartphonefabrikanten verschilt nog wel eens. Er zijn verschillende typen uitrolbare schermen in aankomst en het is goed mogelijk dat we de eerste commerciële modellen al in 2021 zien verschijnen. In het geval van de eerste uitrolbare Xiaomi-smartphone lijkt het te gaan om een smartphone met een normaal display aan de achterzijde en een uitrolbaar display dat uit de zijkant tevoorschijn kan worden getoverd. Bovenaan het toestel bevindt zich een knopje waarmee het normale scherm kan worden gedeactiveerd. Vervolgens kun je zonder je display te verstoren het uitrolbare gedeelte uitrollen. Het displayoppervlakte wordt zo 200% groter en wordt vergroot tot het formaat van een flinke tablet.

Het is nog niet bekend of Xiaomi dit patent ook daadwerkelijk in ontwikkeling heeft voor de productie van een smartphone. Vaak vragen bedrijven namelijk veel meer patenten aan dan uiteindelijk tot echte producten worden doorontwikkeld.