Doorgaan naar artikel
Johans Hardwarehub: Glouv Lite, meer dan opslag voor je masker
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Johans Hardwarehub is een rubriek waarin we wekelijks de leukste en meest opvallende gadgets en hardware bespreken. Deze week gaat het over de Glouv Lite.

Vorig jaar rond deze tijd zou iedereen je voor gek verklaren wanneer je zou zeggen dat we vandaag de dag een mondmasker moeten dragen in onder andere supermarkten. Nu is het een regel waarin het is vastgelegd en je kan er zelfs een boete voor krijgen wanneer je het mondkapje niet draagt. Veel gebruikers zullen het mondkapje niet weggooien of dagelijks wassen, maar gewoon opvouwen en in hun jaszak stoppen voor de volgende keer.

Dit maakt het er niet hygiënischer op en daarvoor is de Glouv Lite ontworpen, een opbergcase voor je mondkapje. Maar de Glouv Lite is meer dan alleen een handige opbergcase; hij is namelijk voorzien van de laatste UV-C-technologie. Hiermee worden de bacteriën op je mondkapje gedood en brengt dit minder besmettingsrisico met zich mee.

Daarnaast zorgt het er ook voor dat je de papieren mondkapjes niet na elk gebruik hoeft weg te gooien. Dit is zeker een voordeel gezien er nu heel veel mondkapjes op straat worden gegooid of wegwaaien uit prullenbakken.

Middels Kickstarter kan je voor ongeveer €11,- een donatie doen en een exemplaar reserveren.