Doorgaan naar artikel
Jelmer Hemmes
Jelmer Hemmes
Redacteur
Profiel

Goedemiddag en aan alle lezers: nog een gelukkig nieuwjaar. Dat 2021 maar een corona-vrij jaar mag worden en wij straks met zijn allen weer naar de bioscopen mogen. Ook in 2021 kunnen jullie in ieder geval weer van ons op aan. We hebben dan ook weer veel te bespreken vandaag in: de filmreleases van week 2!

Crack: Cocaine, Corruption and Conspiracy

De jaren 80 zijn door veel dingen bekend geworden maar zeker ook voor dit: de crack-epidemie in Amerika. Deze documentaire vertelt je de origine van crack en laat je tegelijkertijd zien wat voor verregaande gevolgen deze drugs wel niet heeft gehad. Tegelijkertijd wordt ook duidelijk dat de drugs op dat moment zoveel gebruikt werd doordat de economische recessie hard insloeg en de drugs enorm goedkoop was om aan te komen. Hierdoor konden dan ook helaas massa’s aan mensen eenvoudig aan de drugs komen, en er vanzelf aan verslaafd raken…

 

 

Line of Duty

Deze film was eigenlijk bedoeld om een half jaar geleden in de bioscopen te draaien, maar heeft dat maar weinig kunnen doen. In deze spannende misdaadfilm volgen we een agent die achter een kidnapper aan zit. Wanneer de agent onder schot wordt genomen, moet hij zichzelf verdedigen en schiet hij de kidnapper neer. Hier eindigt de film alleen niet. Met de kidnapper dood, hebben ze geen enkel spoor om te volgen naar het meisje dat ontvoerd is. En zij zal, als ze haar niet kunnen redden binnen 48 uur, langzaam maar zeker verdrinken….

 

The Big Trip

Wanneer een panda-baby verkeerd wordt afgeleverd door een ooievaar, wordt deze gevonden door een grizzlybeer. De grizzlybeer en zijn vriend konijn staan allebei perplex. Al snel besluiten ze dat ze maar één ding kunnen doen: naar het zuiden reizen waar de panda’s wonen en de baby daar eigenhandig afleveren! Gewapend met een boot besluiten ze de rivier af te zeilen. Onderweg komen ze echter heel veel andere dieren tegen, die allemaal hun eigen verhaal hebben en graag mee willen reizen. Zo groeit het gezelschap tot zes verschillende dieren en reizen ze samen tot het einde met allen hetzelfde doel: de panda-baby veilig afgeven aan zijn ouders.

 

Pai Em Dobro

Vicenza wordt eindelijk 18 jaar oud en ze heeft maar één wens: erachter komen wie haar vader is. Heel haar leven lang leeft ze al met haar moeder samen in hun hippie-gemeenschap. Wanneer haar moeder naar het buitenland gaat, besluit ze de unieke kans met beide handen aan te pakken: Ze koopt een buskaartje naar Rio de Janeiro en gaat op zoek naar wie haar vader is. In het hotelletje waar ze verblijft, maakt ze al snel vrienden en die trekken zich haar situatie ook erg aan. De gasten helpen haar dan ook met enige regelmaat. Voor Vicenza zijn er twee kandidaten: Giovanne en Paco. De één is een rijke zakenman, de ander een alternatieve schilder. Met beiden blijkt ze een klik te hebben en ze wil het liefste dan ook met allebei tijd spenderen, maar hoe lang is het vol te houden totdat één van hen erachter komt dat er nog een vader in het spel is?

 

Outside the Wire

In een futuristische wereld wordt een soldaat die lak heeft aan hiërarchie toegewezen aan een nieuwe leidinggevende. Kapitein Leo blijkt een AI gumps-soldaat te zijn (een soldaat met ingebouwde kunstmatige intelligentie-functies) en is dan ook niet zomaar een kapitein. Al snel ontwikkelen de twee een band en blijken zij een ijzersterk duo te zijn op het slachtveld.