Doorgaan naar artikel
Johans Hardwarehub: Sleeplink, voor de perfecte nachtrust
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Johans Hardwarehub is een rubriek waarin we wekelijks de leukste en meest opvallende gadgets en hardware bespreken. Deze week gaat het over de Sleeplink.

We zijn allemaal erg gesteld op onze nachtrust. Een minder goede nacht kan voor sommige al flinke gevolgen hebben de volgende dag. We willen daarom zo comfortabel mogelijk in ons bed kunnen slapen. Het is daarnaast ook nog een flinke uitdaging om goed te slapen naast iemand die er flink op los snurkt. Wellicht is de Sleeplink wel een oplossing: een slim bed vol snufjes, waaronder een anti-snurk-functie.

Het bed is ontwikkeld door het Belgische bedrijf Revor en beschikt onder andere over spraakherkenning. Zo kan je het bed en de standen met je stem bedienen. Zo kan je bijvoorbeeld je hoofdsteun omhoog laten gaan, maar ook het activeren van de massagefunctie kan met je stem worden gedaan. Het is overigens ook mogelijk om een afstandsbediening te gebruiken of met je smartphone de boel te besturen, want er is tevens een speciale app voor uitgebracht. De Sleeplink registreert gesnurk en zal direct actie ondernemen door het bed licht te kantelen, waardoor de bedpartner er minder last van heeft.

Het slimme bed meet tijdens je nachtrust onder andere ook je ademhaling, hartslag en gewicht en plaatst deze in een schema zodat je kunt kijken hoe je nachtrust is geweest. Hier zal ook uit opgemaakt kunnen worden wanneer je één of meerdere nachten minder goed hebt geslapen en of je afwijkende informatie ziet waar je mogelijk iets mee kunt doen.

De Sleeplink is geen goedkoop bed. Hij wordt namelijk vanaf €9,999,- verkocht. Het bed is te bestellen op de website van Revor.