Doorgaan naar artikel
Pinkpop 2021 nog altijd onzeker
Tessa Peters
Tessa Peters
Redacteur
Profiel

Nu cancelen het nieuwe normaal is, wordt na afgelopen jaar ook komende festivalzomer bedreigd door corona. Ook de organisatie van Pinkpop zit met een zeer lastige puzzel. Het goede nieuws is dat in het meest recente steunpakket van de overheid ook geld vrijgemaakt is voor de evenementenbranche: maar liefst 300 miljoen. Het slechte nieuws is dat alleen evenementen vanaf 1 juli in aanmerking komen. En dat terwijl Pinkpop gepland is voor 18, 19 en 20 juni 2021. Festivaldirecteur Niek Murray, een van de opvolgers van “Mister Pinkpop” Jan Smeets, ziet het daarom somber in. De kans dat Pinkpop dit jaar doorgaat is klein, zegt hij.

Toch is de hoop nog niet verloren. De gemeente Landgraaf, al sinds 1988 gastheer van Pinkpop, ziet het festival graag doorgaan. Zij gaan daarom in Den Haag lobbyen om alsnog voor het garantiefonds in aanmerking te komen. Ook staan zij open voor een alternatieve festivaldatum later in het jaar als de organisatie hiertoe beslist. Dat is sowieso het plan van Paaspop. Dat staat gepland voor begin april en zit daarmee in hetzelfde schuitje als Pinkpop. Wie weet, misschien blijkt dat “Pasen” en “Pinksteren” toch op één dag kunnen vallen.

Hoewel ze in november nog de komst van Thelonious Monster en Inhaler aan hebben gekondigd, zijn de officiële kanalen van Pinkpop inmiddels al maanden stil. Voorlopig blijft de toekomst dus nog even in het ongewisse. Laten we hopen dat we spoedig weer in het Limburgse zonnetje kunnen genieten van een drankje en live muziek. Onder het mom van beter vroeg dan nooit: proost!