Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Johans Hardwarehub is een rubriek waarin we wekelijks de leukste en meest opvallende gadgets en hardware bespreken. Deze week gaat het over de ThermGo.

Sinds het afgelopen jaar zijn we allemaal erg voorzichtig vanwege het heersende coronavirus. Enkele symptomen lijken erg op die van de griep, waaronder een temperatuurverhoging. Op veel plekken wordt ook gecontroleerd middels de lichaamstemperatuur om te voorkomen dat er corona-besmette mensen binnenkomen.

Hiervoor kan erg dure en grote apparaten worden gebruikt die snel je temperatuur kunnen meten door deze op je voorhoofd te richten. Voor de wat handzamere modellen is de ThermGo ontwikkeld. Het is een draagbare thermometer die je op je smartphone aan kunt sluiten. Het apparaatje heeft ook geen accu of batterijen nodig gezien deze wordt gevoed door de telefoon.

De werking is erg gemakkelijk. Je hoeft de ThermGo enkel aan te sluiten op je smartphone en op je voorhoofd te richten. De temperatuur wordt direct gemeten – in zowel Celsius als Fahrenheit – en kan worden opgeslagen. De ThermGo kan daarnaast ook worden gebruikt om bijvoorbeeld de temperatuur te meten van een klaargemaakte flesje voor de baby.

Middels Kickstarter is de ThermGo een groot succes en kan voor $29,- worden gereserveerd als Early Bird.