Doorgaan naar artikel
Jelmer Hemmes
Jelmer Hemmes
Redacteur
Profiel

Goedenavond. De avondklok is er gekomen en we zitten met zijn allen binnen. Om 21:00 uur begint dan ook je ideale kans: je kan in ieder geval kijken naar weer een aantal bijzondere nieuwe films. Zo heeft dit overzicht een psychologische thriller, een film die zijn kracht haalt uit alleen de dialogen tussen de twee hoofdpersonages en ook een drama zoals je ze lang niet hebt gezien. Kortom, er staat weer een hele hoop in: De filmreleases van week 5!

Malcolm & Marie

Als je je avond dan toch meteen goed wilt beginnen dan kan je kijken naar een intense liefdesfilm. De trailer belooft ons een intense ervaring, waarin we het stel Malcolm en Marie volgen in hun liefdesleven. Wanneer filmregisseur Malcolm terugkomt van zijn succesvolle filmpremière met zijn vriendin, wilt hij dit met haar vieren. In afwachting van de aankomende kritiek en lof, bespreekt Malcolm zijn verwachtingen. Voor Marie is eigenlijk de maat vol. Na het beleven van deze première ziet zij ineens alle problemen tussen haar en Malcolm. Problemen die eigenlijk al langer bestonden, maar voor haar nu pas helder zijn geworden. Wat volgt is een lange avond, waarin ze hun relatie eens volledig analyseren en ze tot op het grillige toe hun verschillen uitvechten. Een verbaal gevecht tussen de enige twee leden van de cast van deze persoonlijke en intense film.

 

 

L’ultimo Paradiso

Wanneer een boer in Italië in 1950 het leven van arbeiders gemakkelijker wilt maken, besluit hij dat hij voortaan zelf hun voorraden op gaat kopen. Hiermee stoot hij echter de landeigenaar tegen het zere been. Het rebelse aan onze boer Ciccio is dat hij ook nog op een andere manier tegen de landeigenaar ingaat: hij heeft in het geheim een relatie met zijn dochter. Op een avond wordt hij bij de landeigenaar geroepen. De maat is vol, hij heeft niks meer te zeggen. Als Ciccio de deur uitloopt weet hij één ding zeker: dit gaat uitlopen op een conflict…

 

 

Space Sweepers

In het jaar 2092 bevindt een kleine crew aan bemanning zich aan boord van hun ruimteschip. Met dit schip verzamelen zij afval die ze proberen te verkopen om er geld aan te verdienen. De Aarde is inmiddels namelijk volledig vervuild met afval en daarom valt er genoeg af te zoeken. Op een dag vinden ze echter een androïde robot. Zij heet Dorothy en had ooit de taak om schoon te maken. Dorothy blijkt echter al jaren gewild te zijn door allerlei slechteriken. Zo raakt onze bemanning dan ook gevangen in een conflict tussen verschillende ruimtepiraten…

 

 

The Dig

Wanneer een rijke dame weduwe wordt, besluit ze dat het tijd wordt om haar land te laten onderzoeken. Ze huurt een private archeoloog in die langzaam tot allerlei ontdekkingen komt op haar landgoed. Terwijl de oorlog op de achtergrond doorwoekert, graven zij onverstoord verder. Al snel blijkt dat er een volledig schip begraven ligt in haar tuin. Dit schip krijgt vervolgens voor haar en voor hem nog meer betekenis dan dat deze al heeft voor de rest van Engeland.

 

Bliss

Op een dag wordt Greg ontslagen op zijn werk. Als dat nog niet erg genoeg is, blijkt ook de sleur in zijn relatie te zitten en wil zijn vrouw van hem scheiden. Eenmaal werkloos denk Greg na over het beeld van een bepaalde wereld die hij al lang in zijn hoofd heeft zitten en vraagt zich af of die wereld echt is. Het voelt voor hem namelijk wél echt. Totdat hij de vrouw uit zijn dromen ontmoet in zijn eigen wereld. Zij vertelt hem dat de wereld om hem heen slechts een computersimulatie is. Ze neemt hem dan ook mee naar haar wereld. Hier raakt hij van haar ideeën overtuigd en hij wordt zelfs verliefd op deze vrouw. Maar is zij en haar wereld wel echt, want de wereld waar hij vandaan kwam is ook de echte wereld, toch?