Doorgaan naar artikel
Battlefield 6 wordt deze lente onthuld
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Het is al even bekend dat DICE en EA werken aan een nieuwe game in de serie. Hoewel er nog geen officiële naam is bekendgemaakt weten we wel dat er een nieuw deel op komst is. EA heeft tijdens een presentatie van de kwartaalcijfers aangegeven dat Battlefield 6 deze lente onthuld zal gaan worden.

Bij de onthulling van de game zal wellicht ook de definitieve naam worden bekendgemaakt en ook of het daadwerkelijk een logisch vervolg is op een eerdere game of dat EA wederom een nieuwe weg in gaat slaan. Andrew Wilson, CEO van Electronic Arts, heeft tijdens de presentatie aangegeven dat DICE flinke stappen heeft gemaakt bij de ontwikkeling van de game. Daarbij heeft hij ook aangegeven dat we dan tijdens de feestdagen (in Amerika betekent dit meestal november) de game ook daadwerkelijk in de winkel mogen verwachten. Hopelijk kunnen EA en DICE dit ook waarmaken gezien er eerder werd aangegeven dat de game uiterlijk voor het einde van het fiscale jaar zou worden uitgebracht. Deze periode loopt tot 21 april 2022.

Wilson gaf nog wel enkele hints over deze nieuwe titel. Zo gaf hij aan dat er volledig gebruik wordt gemaakt van de kracht van de nieuwe consoles en dat daarbij grote gevechten met 128 spelers goed mogelijk zou zijn. Daarbij horen dan ook maps van groot formaat, meer voertuigen en nog meer dingen die vernietigd kunnen worden om dat echte Battlefield-gevoel te krijgen.

Helaas zullen we voor meer details nog even moeten wachten op de officiële aankondiging.