Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Johans Hardwarehub is een rubriek waarin we wekelijks de leukste en meest opvallende gadgets en hardware bespreken. Deze week gaat het over de Arduboy Nano.

Door de jaren heen zijn er heel wat handhelds op de markt gebracht. Denk bijvoorbeeld aan de Sony PlayStation Portable, de Game Gear en een flinke reeks van Nintendo waarvan de Game Boy wel één van de bekendste is. Enkele jaren geleden is ook de Arduboy uitgebracht, een open handheld console met als basis een Arduino-computertje. De ontwikkelaars zijn een stapje verder gegaan en hebben de Arduboy Nano uitgebracht.  Met de Arduboy hebben ze al de dunste handheld uitgebracht gezien dit model de dikte heeft van ongeveer vier opgestapelde bankpasjes. Met de Arduboy Nano gaan ze nu vooral voor klein, erg klein. De handheld is namelijk kleiner dan een inch groot, oftewel kleiner dan 2,54 centimeter.

Aan de binnenkant van de behuizing zijn kleine onderdelen gemaakt middels een 3D-printer en is vervolgens op elkaar aangesloten. Het 0,49-inch OLED-scherm is voorzien van 2.048 pixels. De handheld is tevens voorzien van een 25 mAh oplaadbare batterij waarmee je een uur kunt spelen.

Uiteraard is de Arduboy Nano volledig speelbaar, mits je geen al te dikke vingers hebt. De knopjes zitten namelijk erg dicht op elkaar en zijn behoorlijk klein. Vooralsnog zal de Arduboy Nano niet voor het grote publiek worden geproduceerd, maar wanneer er genoeg animo blijkt te zijn kan dit zomaar veranderen.