Doorgaan naar artikel
Jelmer Hemmes
Jelmer Hemmes
Redacteur
Profiel

Goedenavond. Wie had vorige week nou kunnen voorspellen dat we al bijna een week sneeuw hebben liggen buiten? Ondertussen blijft ook de temperatuur alleen maar rond het vriespunt, of eronder, en is het dus gewoon ijskoud! Dit kan je dan natuurlijk ook alleen maar meer redenen geven om lekker binnen te blijven en een heerlijk filmpje te kijken! Heb je de films van vorige week al gezien? Dan hebben we gelukkig vandaag weer een aantal nieuwe voor je! Deze week: de filmreleases van week 7!

Animals On The Loose: A You vs Wild Movie.

Iedereen is inmiddels wel bekend met avonturier en survivalist Bear Grylls. Wat de beste man allemaal eet om te overleven, zouden wij in onze stoutste dromen waarschijnlijk nog niet eens durven. Nu heeft hij voor Netflix een interactieve special gemaakt, speciaal voor de jongere kijker. In deze special moeten jij en Bear dieren terugbrengen die ontsnapt zijn uit hun natuurlijk leefgebied en dat blijkt nog niet zo eenvoudig.

 

Namaste Wahala

Een jonge, knappe Indiase man komt naar Nigeria. Hier wordt hij al snel verliefd op een lokale schone. Zij ziet hem ook wel zitten en langzaam kruipt hun relatie dan ook naar de volgende fase: het ontmoeten van de ouders. De ouders van beiden zien het stuk voor stuk niet zitten dat zij samen zijn. Zij doen er dan ook alles aan om hun relatie te beëindigen. Zal de liefde overwinnen?

 

The Map of Tiny Perfect Things

Twee jonge tieners raken samen verzeild in een timeloop. Iedere dag begint hun leven van de dag daarvoor opnieuw. Mark heeft dit als eerste door en vertelt dit aan zijn vriend. Die vindt echter dat hij maar wat onzin praat. Totdat Mark Margaret tegenkomt. Zij heeft precies hetzelfde probleem. Samen besluiten ze er het beste van te maken en er ontstaat dan ook een hechte band tussen de twee. Doordat ze veel mooie dingen samen meemaken, besluit Margaret om een kaart te maken: The Map of Tiny Perfect Things.

 

Helaas komen er maar weinig nieuwe films uit deze week en schotelen we je daarom een paar oudere films voor die zeker de moeite waard zijn.

Rosita (2015) Op Netflix

Johannes en zijn vader wonen in een klein vissersdorp in Denemarken. Nadat zijn vader al een paar jaar weduwnaar is besluit hij, net als vele andere mannen in het dorp, een Filipijnse vrouw over te laten komen om met haar te kunnen trouwen. Johannes moet echter constant als vertaler fungeren tussen zijn vader en Rosita. Er ontstaat dan ook vanzelf een band tussen hem en Rosita. Als hij dan ook gevoelens voor haar begint te krijgen geraakt hij op een breekpunt: kiest hij voor zijn vader of de liefde?

 

Svinalängorna (2010) Op Netflix

Leena heeft al jaren geen contact meer met haar moeder. Wanneer zij haar plotseling belt blijkt ze stervende te zijn en ze zou haar dochter graag nog een keer willen zien. Voor Leena is dit echter een moeilijke situatie: ze heeft haar moeder uit zelfbescherming jaren geleden afgestoten, omdat ze vroeger opgroeide in een huis vol mishandelingen. Toch gaat ze er wel heen en wil ze haar zelfs nog helpen ook, maar het geeft haar tegelijkertijd wel een nieuw probleem: al haar herinneringen van vroeger, waarvan ze dacht die eindelijk achter zich te hebben gelaten, komen ineens weer terug. Een aangrijpend en spannend verhaal.