Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Johans Hardwarehub is een rubriek waarin we wekelijks de leukste en meest opvallende gadgets en hardware bespreken. Deze week gaat het over de Dot Watch.

Een horloge is een fantastische uitvinding; je bent altijd op de hoogte van de tijd en in veel gevallen ook de datum. Het wordt daarnaast ook als sieraad gebruikt en de laatste jaren zelfs als een soort personal assistant in de vorm van smart watches. Onze blinde medemensen hebben hier niet zoveel en zijn dan enkel afhankelijk van een gesproken tekst die aangeeft hoe laat het bijvoorbeeld is. Het is voor te stellen dat ze dit niet erg prettig vinden wanneer ze in stilte toch willen weten hoe laat het op dat moment is. Hiervoor is de Dot Watch een ideale uitvinding. Dit horloge geeft de tijd namelijk weer in de vorm van braille.

Het Zuid-Koreaanse bedrijf Incorporation Dot heeft een bijzonder horloge ontworpen waarbij het display is voorzien van 36 pinnetjes die de vormen aannemen om de tijd weer te geven in de braille-taal. Daarnaast is de Dot Watch in staat om niet alleen de tijd, maar ook tekstberichten en notificaties weer te geven op het scherm. Hiermee hebben blinden en slechtzienden toch een slim horloge wat ze kunnen gebruiken. Het is voor de gebruiker ook mogelijk om acties uit te voeren middels twee aanwezige aanraakgebieden op het scherm.

De Dot Watch is verkrijgbaar voor de adviesprijs van $299,-