Doorgaan naar artikel
BlackBerry keert terug met 5G-telefoons in 2021
Marco Vrolijk
Marco Vrolijk
Algemeen manager
Profiel

BlackBerry keert terug in 2021 met een aantal 5G-telefoons. Het merk met de kenmerkende fysieke toetsenborden onder het scherm leek na een korte opleving vorig jaar alweer te verdwijnen. CEO Peter Franklin heeft echter aangekondigd dat BlackBerry nog dit jaar met enkele modellen zal terugkeren.

De nieuwe BlackBerry-smartphones zullen allemaal een fysiek toetsenbord hebben, net als de vorige modellen. Daarnaast ondersteunen de toestellen 5G en zijn ze voorzien van moderne hardware. Eerder werd BlackBerry door het Chinese TCL (van onder andere Alcatel) nieuw leven ingeblazen, maar die samenwerking is inmiddels voorbij. Het in Texas gevestigde OnwardMobility gaat BlackBerry in 2021 opnieuw lanceren. Hoe de toestellen eruit zullen zien is nog onbekend, maar BlackBerry keert terug in de Verenigde Staten, Azië en Europa.

De nadruk bij de nieuwe toestellen zal liggen op het bieden van een zo veilig mogelijk toestel. Midden jaren 2000 stond BlackBerry ook bekend om de hoge mate van veiligheid, waardoor BlackBerry’s ook veel zakelijk gebruikt werden. Het merk verloor vervolgens met de komst van de moderne smartphone snel terrein. OnwardMobility richt zich als bedrijf ook duidelijk op de zakelijke markt. Naar eigen zeggen richten zij zich op het bieden van veiligheid aan zakelijke gebruikers, zoals overheden en grote bedrijven.