Doorgaan naar artikel
Johans Hardwarehub: Aurora 7, de laptop met meerdere schermen
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Johans Hardwarehub is een rubriek waarin we wekelijks de leukste en meest opvallende gadgets en hardware bespreken. Deze week gaat het over de Aurora 7.

Veel kantoorwerkplekken of gebruikers thuis hebben twee of misschien wel drie schermen op hun computer aangesloten. Ze kunnen hiermee eenvoudig schakelen tussen verschillende programma’s zonder deze opnieuw te moeten openen. Over het algemeen beschikt een laptop standaard over één scherm. Er zijn wel modellen waar twee of zelfs drie schermen standaard aanwezig zijn, maar de Aurora spant hier duidelijk de kroon. Deze laptop is namelijk voorzien van maar liefst zeven schermen.

De laptop is een product van het Britse Expanscape en is duidelijk anders dan dat we gewend zijn. Zo beschikt de laptop over vier 17,2-inch schermen met een UHD-resolutie. De overige drie 7-inch schermen hebben een Full HD-resolutie, waarvan eentje ook is uitgerust als touchscreen. Alle schermen kunnen worden uitgeschoven of uitgeklapt en tegelijkertijd gebruikt worden. Dit is ideaal wanneer je meerdere zaken tegelijkertijd in de gaten moet houden. Het nadeel is echter dat dit wel een flinke aanslag is op je accuduur.

Naast de meerdere schermen is de overige hardware onder de motorkap ook behoorlijk. Zo is er een Intel Core i9-9900K-processor en een GeForce GTX-videokaart aanwezig. Wanneer alle schermen zijn ingeklapt dan kan de laptop eenvoudig als een soort koffertje worden gehanteerd om makkelijk mee te nemen. Het betreft overigens nog wel een prototype, maar dit zou zomaar eens het begin kunnen zijn van een nieuwe generatie laptops.

Aurora 7